StoryEditorOCM
Zadar plusULAZ OGRANIČEN

U subotu se u Zadru održava festival dobre glazbe i druženja Derivat 02, bit će to prvi rock događaj u Hrvatskoj prema novom Covid protokolu!

Piše Mišel Kalajžić
14. srpnja 2020. - 13:47

U subotu, 18. srpnja održava se Derivat 02, program festivalskog karaktera, dobre glazbe i druženja.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg Derivata 01, ovogodišnji zadarski rock festival održava se na parkingu pored Gradske knjižnice s posebnim epidemiološkim mjerama zbog pandemije koronavirusa. Od 18 do 02 sata nastupit će: ABOP, The Strange, Damir Avdić,  Sexymotherfuckers i dRBonito.

Kako bi predstavili izvođače koji svojim ostvarenjima pomiču granice, osvajaju glazbenim rješenjima ili nevjerojatno dobrim nastupima uz headlinere bogat line up upotpunjujemo cjelodnevnim druženjem na festivalu u atmosferi produženog dnevnog boravka uz gastronomiju i razmjenu dobara. Za taj opušteni cjelodnevni program zadužena je neformalna inicijativa Banak na Derivatu, sve popularnija inačica Banka na rivi i ostalim lokacijama u gradu koju glazbeno oblikuju domaći d.j.-evi. Program se odvija na poljani uz budući zadarski DKC, Stjepana Radića, koji je trenutno u izgradnji te ovim programom tom prostoru ugrađujemo sadržaj kao centralnom mjestu u kulturnu mapu grada na korist građanima i gostima grada - poručili su glavni organizatori Jure Aras iz Tetaro Verrdi i Nenad Pepić.

Ulaznice se u preprodaji još uvijek mogu pronaći po povlaštenoj cijeni od 80 kuna, dok će na ulazu koštati 100 kuna, ali uz jednu važnu napomenu, zbog epidemioloških uvjeta ulaz će biti ograničen na 400 posjetitelja, pa tko želi prisustvovati možda i jedinom rock događaju u Zadru ove godine, bolje da požuri s kupnjom ulaznice.

image
Derivat festival
Derivat Festival

Kako će izgledati epidemiološki uvjeti na samom festivalu prema Covid protokolu, objasnili su organizatori: 

- Da bismo očuvali vlastito zdravlje i zdravlje naših građana kao i zdravstveni sustav RH poštujmo jednostavna, ali ozbiljna pravila igre u situaciji ugroze koronavirusom. Rizičnim skupinama te osobama koje osjećaju zdravstvene tegobe ne preporuča se posjet programu. Koordinacija publike i postav prostora prilagođen je uputama stručnih službi RH. Prostor je open air, veći od 1000m2, a broj ulaznica ograničen je na 400 do najviše 500. Poštujmo razmak od 1.5m s osobama s kojima nismo u svakodnevnom kontaktu, izbjegavajmo međusobne dodire i pozdravljajmo se s udaljenosti, kretanje u prostoru ograničimo na nužno, odaberimo mjesto za sebe i svoje društvo i ne gurajmo se ispred pozornice (pozornica, razglas i rasvjeta su takve snage, veličine i kvalitete da je užitak praćenja programa zagarantiran s bilo kojeg mjesta u prostoru), prilikom odlaska na šank i wc poštujmo regulaciju pristupa i ne gurajmo se, nakon dodirivanja površina koristimo dezinfekcijska sredstva koja su dostupna i raspoređena u prostoru, koordinacija pristupa šankovima i wc - ima je regulirana ogradama. Ne gurajmo se kod čekanja na pristup ograđenoj pristupnoj liniji. Poštujmo protokol ulaska i izlaska jedan po jedan, poštujmo upute osiguranja i djelatnika festivala koji koordiniraju pristupne procese. Prilikom kupnje ulaznice prvo dezinficirajmo ruke te ispunimo evidencijski list (ime i prezime, kontakt) koji služi isključivo za potrebe epidemioloških službi. Ulazimo i izlazimo iz prostora jedan po jedan poštujući preporučeni razmak.

20. travanj 2024 09:02