StoryEditorOCM
Zadar plusPRESTIŽNO PRIZNANJE

U restoran Boškinac stigla Michelinova zvjezdica, na zid je "zavidao" osobno vlasnik Boris Šuljić: Veseli smo i ponosni, mnogo je rada u ovo uloženo!

Piše Mišel Kalajžić
1. lipnja 2020. - 17:16

Restoran Boškinac vlasnika Borisa Šuljića u Novalji, ponosno je istaknuo Michelinovu zvjezdicu za 2020. godinu koja znači iznimno priznanje za vrsnoću u gastronomiji i uvrštenje u prestižni svjetski Michelinov vodič. Zvjezdica se trebala naći na pročelju Boškinca prije nekoliko mjeseci, ali je sve bilo odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Boškinac je nedavno opet otvorio svoja vrata, a stigla je i prestižna zvjezdica koju je osobno "zavidao" na zid Boris Šuljić:​

- Naše pročelje od danas krasi upravo nam uručena zvjezdica. Veseli smo i ponosni, mnogo je rada u ovo uloženo. Sa sjetom se sjećamo i našeg dragog Lea koji će, iako više nije sa nama, uvijek biti dio Boškinca. Naš se tim nedavno povećao s brojnim mladim kolegama i kolegicama. Večeras otvaramo i našu konobu Boškinac, spremni smo na sve izazove ove nepredvidive sezone. Odlučili smo da nastavljamo s vrlo ambicioznom gastronomijom bez obzira na promijenjene okolnosti. Zato vam zahvaljujemo što nas podržavate i posjećujete, truditi ćemo se biti uvijek i iznova bolji i kvalitetniji. Hvala vam - objavio je na društvenim mrežama Šuljić, posebno istaknuvši glavnog kuhara Matiju Bregeša.

- Chef Boškinca Matija Bregeš, čovjek pod čijom dirigentskom palicom nastaju simfonije okusa, boja i mirisa Paga. Čovjek koji će ostati trajno upisan u povijest Boškinca kao chef koji nam je donio prvu Michelinovu zvjezdicu, ali još važnije od svega osoba koja svojom radnom etikom i profesionalnošću, uvijek iznova podiže standarde naše kuće. Zdrave ambicije i beskompromisna posvećenost izvrsnosti, možda tih nekoliko riječi najbolje opisuju našeg Chefa - kazao je Šuljić za Bregeša.

18. travanj 2024 04:03