Gala večerom u zadarskom Asrenalu večeras je počeo Tuna, Sushi & Wine Festival.
Izvorno zadarske morske namirnice u mnoštvu jela, dobra lokalna vina i koncert Danijele Martinović obilježili su ovu večer koju je svečano otvorila ministrica turizma Nikolina Brnjac.
- Ovaj festival objedinjuje sve što su ciljevi Vlade; cijelogodišnji turizam, promocija autohtonih proizvoda, jadranske plave ribe i očuvanje okoliša. Čestitam svima, gradonačeniku i županu, na ovom festivalu- kazala je Brnjac.
Jelovnik za ekskluzivnu služenu večeru od četiri slijeda na gornjoj etaži Arsenala, ali i impresivna ponuda manjih zalogaja posloženih na pet buffet otoka u parteru kluba, složeni su u suradnji tvrtkama partnerima festivala i Ilirijnih kulinarskih timova. U ovom pravom kulinarskom poduhvatu sudjelovat će chefovi iz svih Ilirijinih restorana i hotela, najbolja kuharska postava koju Ilirija ima. Namirnice za gala večeru osigurali su Pelagos Net Farma, Jadran tuna, Kali tuna, Cromaris i Marikomerc.