StoryEditorOCM
Zadar plusLEA CESAREC

Prva studentica Sveučilišta u Zadru dobila EU-CONEXUS certifikat u području "Blue Economy and Growth": evo što to znači

Piše UNIZD
4. rujna 2024. - 18:53

Lea Cesarec, studentica treće godine prijediplomskog studija Kultura i turizam na Sveučilištu u Zadru, postala je prva studentica ovog sveučilišta koja je stekla certifikat za završene EU-CONEXUS izborne kolegije (Minors) u području „Blue Economy and Growth“.

Lea je uspješno položila pet izbornih kolegija, čime je stekla ukupno 30 ECTS bodova, što je uvjet za dobivanje ovog prestižnog certifikata.

EU-CONEXUS izborne kolegije, poznate kao Minorsi, održavaju se online, omogućujući studentima istovremeno pohađanje Sveučilišta u Zadru i jednog ili više partnerskih sveučilišta. Na taj način studenti ostvaruju virtualnu ili hibridnu mobilnost, koja se evidentira u njihovim dopunskim ispravama o studiju.

Prijave za upis EU-CONEXUS izbornih kolegija u zimskom semestru akademske godine 2024./2025. su otvorene do 16. rujna 2024. Uvjeti za upis su upis na prijediplomski studij i znanje engleskog jezika na razini najmanje B2. Svaki položeni kolegij unosi se u dopunsku ispravu o studiju, a studenti mogu izborne predmete upisati kao dodatne ECTS bodove ili kao zamjenu za izborne predmete na svom matičnom odjelu.

image

Lea Cesarec, studentica 3. godine prijediplomskog studija Kultura i turizam

Unizd/Slobodna Dalmacija

Oni koji uspješno završe cijeli program dobivaju Minors certifikat.

Sveučilište u Zadru ponosni je član alijanse EU-CONEXUS – European University for Smart Urban Coastal Sustainability, koja okuplja više od osamdeset tisuća studenata i preko devet tisuća djelatnika s devet europskih sveučilišta.

Alijansa je usmjerena na uspostavu vrhunskih obrazovnih programa, specijaliziranih sukladno potrebama tržišta rada, te olakšanu mobilnost, kulturnu razmjenu i suradnju u znanstveno-istraživačkom radu.

19. rujan 2024 11:31