StoryEditorOCM
Zadar plusDANI OTVORENIH VRATA AGROTURIZMA ZADARSKE ŽUPANIJE

Počastite se lokalnim delicijama, kušajte proizvode 11 zadarskih OPG-ovaca

25. travnja 2018. - 21:49
degustacija_vina8-230318

Drugi po redu Dani otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije započinju u petak, 27. travnja u Maškovića Hanu u Vrani, a tijekom tri dana koliko manifestacija traje, predstavit će se 11 agroturističkih gospodarstava.
Riječ je o spoju poljoprivrede, gastronomije i turizma, odnosno gospodarstvima koji su se na poziv AGRRA-e kao organizatora uključili u ovaj događaj kojem je osnovni cilj promocija, ali i turistička aktivacija ruralnog prostora Zadarske županije kroz prezentaciju poljoprivredne proizvodnje, autohtonih proizvoda te valorizaciju ambijentalne gastronomije.

Tako će na 11 lokacija u županiji, domaći i strani posjetitelji moći oskusiti lokalne delicije poput vina, maslinovog ulja, sireva, pršuta i ostalih tradicionalnih pripravaka i specijaliteta, pritom uživajući u prirodnim ljepotama zadarskog zaleđa.

- Zadarska županija u posljednjih nekoliko godina, kroz potpore za ruralni razvoj ulaže značajna sredstva u podizanje kvalitete postojećih i otvaranju novih agroturističkih gospodarstava. Uz to, smeđom signalizacijom kroz ceste vina, ulja i sira pokrili smo gotovo sve subjekte koji imaju uvjete za prihvat gostiju za degustaciju i prodaju svojih proizvoda, kazao je županijski pročelnik za poljoprivredu Daniel Segarić naglasivši također kako kroz mrežnu stranicu www.agroturizam-zadar.hr i putem društvenih mreža kontinuirano vrše promociju agroturizma Zadarske županije.

- Vjerujemo da će sve navedeno dovesti do toga da naša županija bude prepoznata kao jedna od atraktivnijih destinacija u ovom vidu selektivnog turizma, što svakako može doprinijeti produžetku turističke sezone, razvoju ruralnog prostora te smanjiti depopulaciji istog, zaključio je pročelnik Segarić ususret otvorenju te zahvalio svim OPG-ovima koja su otvorila svoja vrata za ovu manifestaciju.

Putevima vina, sira i ulja...
Posjetitelji će moći degustirati posebno kreirane menije po pristupačnim cijenama na seoskim gospodarstvima: Ražnjevića dvori, Mas - vin, Dušević, Sandra Babac, Maškovića han, Ante Butić, Matulić-Modus Vive, Roca Stnkovci, Šime Škaulj, Odžaković Agroturizam, Kraljevski vinogradi i Mićanovi dvori.
23. svibanj 2024 01:57