StoryEditorOCM
Zadar plusSJAJNE VIJESTI

Michelinova priznanja uručena restoranima: Kaštel i Foša dobili su Michelinovu preporuku, a u Boškinac stigla prva zvjezdica

Piše Zadarski.hr
8. lipnja 2020. - 10:48

Sedam restorana s područja Šibensko-kninske i Zadarske županije zavrijedili su Michelinova priznanja koja im je uručio Josip Juričev, direktor METRO centra u Zadru. Restorani Konoba tri piruna iz Vodica, Konoba Boba s Murtera te zadarski restorani Kaštel i Foša dobili su Michelinovu preporuku, a Konoba Vinko iz Konjevrata dobila je Michelinovu oznaku Bib Gourmand. Restoran Pelegrini iz Šibenika potvrdilo je svoj status nositelja Michelinove zvjezdice dok je paški Boškinac zavrijedio svoju prvu Michelinovu zvjezdicu. U Michelinov vodič za 2020. godinu uvršteno je ukupno 70 restorana iz svih krajeva Hrvatske, čime je hrvatska gastro scena obogaćena sa sedam novih domaćih restorana koji nose Michelinovu preporuku.

„Kvalitetu hrvatskih restorana iz godine u godinu potvrđuju Michelinova priznanja i nama u METRO-u je iznimno drago što nam suradnja s Michelinovim vodičem omogućuje da i na ovaj način budemo dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana. Ponosni smo što su upravo zadarski i šibenski restorani - naši dugogodišnji partneri, svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih posjetitelja, zaslužili ovo prestižno priznanje. U trenutnim okolnostima, kada su ugostitelji suočeni s izazovima u poslovanju, Michelinova priznanja mogu doprinijeti pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj karti izvrsnosti i zato mi je drago što METRO i na ovaj način može dodatno podržati promociju hrvatske gastronomije“, rekao je Josip Juričev, direktor METRO centra u Zadru.

Popis svih hrvatskih restorana uvrštenih u Michelinov vodič za 2020. možete pogledati na ovoj poveznici.

image
Kaštel
Michelinova Priznanja
16. travanj 2024 03:31