StoryEditorOCM
Zadar plusPRESTIŽNA NOMINACIJA

Kratki film Zadranina Vladimira Mikete među finalistima ARFF film festivala u Parizu!

Piše Zadarski.hr/M.G.
27. srpnja 2020. - 12:35

Kratki, sedmominutni film pod nazivom “It’s not to late” (“Još nije kasno”) zadarskog redatelja Vladimira Mikete nominiran je među deset finalista na prestižnom Around International Film Festival​ u Parizu. 

O Vladimiru i njegovom potresnom ekološkom filmu već smo pisali, a ovom prilikom smo ga kontakritali kako bi nam rekao što točno za njega znači ova nominacija.

- Izrazito sam ponosan, ovo je samo potvrda mog adai svih mojih suradnika. Film smo prijavili na pet festivala od kojih smo upali na četiri među kojima je i ovaj ARFF u Parizu na kojem smo izabrani kao finalisti. Sam datum još nije poznat jer je sve nepredvidivo što se tiče corone, ali kažu nekad ove zime da će biti - objašnjava nam Vladimir te dodaje kako je nujegov film nominiran u kategoriji za najbolji eksperimentalni film.

- U konkurenciji smo s još devet filmova i to iz Francuske, Taiwana, Amerike, Engleske, Koreje, i Kanade. Konkurentske filmove nisam imao prilike vidjeti ali po naslovima i opisima vidim da se nijedan ne bavi tematikom onečišćenja okoliša, i mislim da se baš zbog toga naš film ističe od mase - zaključio je Vladimir koji je kao planinar i penjač itekako upoznat s ljudskim nemarom prema prirodi jer na svojim rutama nailazi na razna ilegalna odlagališta otpada.

Upravo ga je pronalazak jednog “staklenog puta”, zabačene staze kod Karina Gornjeg prekrivene krhotinama tisuća boca koje je netko dodatno valjkom utabao, inspirirao da snimi ovaj krtaki film koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kako nam kaže Vladimir Miketa, gdje god da je čovjek stupio nogom, naići ćemo na - smeće i to se jednostavo mora promjeniti. 

image
"It's not to late" sniman je u zadarskoj županiji 
Arff Paris
16. travanj 2024 11:27