Jedan od najstarijih zadarskih restorana, "Kornat" na Liburnskoj obali, kojem povijest počinje od sredine prošlog stoljeća, dok je sada u vlasništvu zadarske obitelji Petričić, nakon šestomjesečne stanke ponovno je otvorio vrata svojim godtima.
Otvoren je ovog vikenda, male gastro svečanosti tom prigodom traju već tri dana, a svi koji u vidjeli novi izgled starog "Kornata" oduševljeni su. Dizajn interijera restorana uz znatno smanjeni broj sjedećih mjesta i motive Zadra kakav je nekad bio i otoka Kornat u raznim tehničko-dizajnerskim izvedbama potpuno je novost unutrašnjeg uređenja kada je u pitanju bar zadarsko ugostiteljstvo.
Gastronomski "Kornat" se nije odmakao od prijašnje niti - mediteranske kuhinje, ali su ovaj put u priču uključeno talijanski majstori: chef Fabrizio Boca i njegov pomoćnik Massimo Sprega te majstor slastičar i pekar Davide Rosati. Oni se ne odmiču od Mediterana, Dalmacije i Zadra te ovdašnje kuhinje, a rade s autohtonim namirnicama koje pripremaju i serviraju u svojim kreativnim i ponešto drugačijim izvedbama.
I vinoteka novog "Kornata" izaziva strahopoštovanje i najistančanijim ljubiteljima vina, a dostupna je iz velike staklene stijene hlađene komore.