StoryEditorOCM
Zadar plus‘TUŽNA PROLJEĆA‘

Klapa Munita se video pjesmom Tomislava Ivčića prisjetila preranog odlaska Nevia Paleke Sore na današnji dan prije osam godina... 

Piše Zadarski.hr
20. travnja 2020. - 13:57

Zadarska klapa Munita ne miruje ni u ovo vrijeme izolacije. Koristeći samo pametne telefone i kućnu opremu, nastoje uljepšati svojim sugrađanima i prijateljima ove dane snimajući pjesme bez pomoći profesionalnog studija i opreme.

Nakon što su snimili obradu prekrasne pjesme Eaglesa "Love will keep us alive", na red je došla jedna od najljepših i najemotivnijih pjesama velikog Tomislava Ivčića - "Tužna proljeća".

Osim što je to pjesma koju članovi klape jako vole i pjevaju godinama, ona je, kao uostalom i ostale Tomislavove pjesme, ispala proročanska i aktualna kao nikad prije. Posebnu notu ovoj izvedbi dao je Damir Sutlović na klaviru, koji sa Munitom uspješno surađuje već duže vrijeme. Aranžman i spot je djelo člana klape Vjekoslava Šuljića, autora Munitinih pjesama.

Datum objave pjesme nije odabran slučajno - prošlo je točno osam godina kako nas je napustio Nevio Paleka Soro, još jedan veliki čovjek, umjetnik i poeta, dobra duša Zadra i Arbanasa, koji je našem gradu ostavio puno lijepih stihova. Ove bi mu godine bilo okruglih 50.

Njegov dobri duh, kao i Tomislavov, i dalje lebdi nad Kalelargom i Karmom, a Munita ih se kroz ovu pjesmu sa ljubavlju i radošću sjeća. "I onda kad ne bude nas bilo, pivat će se pisme naše".

20. travanj 2024 09:21