StoryEditorOCM
Zadar plusŠTO SE TADA PISALO

Rođenju Luke Modrića prethodio je nevjerojatni ‘napad balancanom‘; sve se odvilo u srcu Hercegovine

Piše P. S
9. rujna 2024. - 15:56

Luka Modrić je rođen 9. rujna 1985. godine. Igra još kao mladić, ali ovo nije priča o tome. Prošlo je 39 godina otkako je Modrić prvi put zaplakao. Neće se on sjetiti toga, naravno, a i malo se tko sjeća događaja tog dana, piše Slobodna Dalmacija.

image

Luka Modrić

Marin Franov/Cropix

Zagrebali smo stoga u arhiv Slobodne Dalmacije i pročešljali što je tog 9. rujna izašlo na sportskim stranicama našeg lista. Na dan kada se rodio Modrić, a nitko zapravo nije znao da je to vijest dana. Kako su i mogli, ali eto...

image

Slobodna Dalamcija 9. rujna 1985.

Arhiv Sd/

Uglavnom, Mijo Grabovac izvještavao je iz Mostara, Velež - Hajduk 2:2. I tada su ‘bijeli‘, vjerovali ili ne, pokradeni, Sudac Šoštarić je isključi Sliškovića, a kolega Slaven Alfirević nam prepričava kako je legendarni Baka u ruci imao - balancanu! Da, balancanu, patlidžan!? Uglavnom, sjeća se Alfirević poznat po fotografskoj memoriji, da je Baka s balancanom u ruci zamahnuo prema publici i bio je to njegov kraj na utakmici.

Zanimljivo, nakon sedam kola prva je bila ‘Cibalija‘, odnosno Dinamo Vinkovci. Ispred zagrebačkog Dinama, piše Slobodna Dalmacija.

image

Slobodna Dalamcija 9. rujna 1985.

Arhiv Sd/

U Formuli 1 Alain Prost je odmakao...

image

Slobodna Dalamcija 9. rujna 1985.

Arhiv Sd/

...a Branko Cikatić se borio za titulu Star sistema.

image

Slobodna Dalamcija 9. rujna 1985.

Arhiv Sd/
19. rujan 2024 10:30