Ovom se vikendu posebno veselimo jer nam donosi novi broj Stila, koji pršti od proljetne energije.
U našem novom proljetnom specijalu, koji vam poklanjamo u subotu uz Slobodnu Dalmaciju, donosimo vam najveće modne trendove sezone, predlažemo zgodne nove stvari za čitanje i gledanje, vodimo vas u novootvorene restorane i podsjećamo vas na neke dobre, stare, a s obzirom na to da nam se primiče Uskrs, pobrinuli smo se i za pozamašnu zbirku recepata za prigodna jela.
Zvijezda naše Ćakule je Deni Srdoč, nadareni i simpatični chefom s kojim smo popričali o izazovima njegove profesije, a dao nam je i par vrlo korisnih savjeta za pripremu hrane.
Lijepo smo se napričali i sa zvijezdom naše naslovnice, Ivanom Gudelj Tešijom, glumicom splitskog Gradskog kazališta mladih, čiji profil Lapapanje već dugo pratimo na Instagramu. Bila je to slatka malu ćakulicu o spizi, receptima, kuhanju i još koječemu, a dobili smo i recepte koje se, vjerujemo, isplati isprobati.
Popričali smo i s našom najuspješnijom gastro influencericom Marijom Mazalin, koja nam je otkrila kako je postigla zavidnu vojsku pratitelja, kako bira sadržaj koji će objaviti i kako je jednim dalmatinskim specijalitetom oduševila svoje ukućane. Naravno, dobili smo recept.
Ovog smo se puta baš raspisali o spizi pa smo posjetili smo jedan novi splitski restoran o kojem svi pričaju, a dobili smo i recept za jedan skoro zaboravljeni specijalitet Dalmatinske zagore.
No obradili smo i druge teme. Aktualnu Štoriju potpisuje Marija Vuković koja je razradila problematiku oko dupe proizvoda, svakako pročitajte i priču Olgice Grizelj-Ivić o splitskoj profesorici matematike zaljubljenoj u kukičanje, a predstavit ćemo vam još tri kreativne Dalmatinske čije su nas rukotvorine oduševile.
Nismo zaboravili ni interijere - zavirite li u novi Stil doznat ćete sve o teoriji neočekivane crvene boje uz pomoć koje ćete uz malo truda postići upečatljiv efekt u svakoj prostoriji kojoj treba mali proljetni makeover.