StoryEditorOCM
ViralŠKOLA S INSTAGRAMA

Za samo 2500 eura stari kombi preuredili u kuću na kotačima i devet mjeseci povoljno boravili na Mediteranu, pa i u Hrvatskoj, pogledajte kako

Piše PSD
30. siječnja 2022. - 12:49

Samo 2.400 eura bilo je dovoljno kalifornijskom paru Tomu i Kathleen da od starog dostavnog kombija naprave svojevrsnu kuću na kotačima. Dizajn namještaja i interijera bio je njihov zajednički projekt.

Prije dvije godine, Tom i njegova partnerica Kathleen kupili su staro dostavno vozilo za tek nešto više od 2.000 eura i momentalno su počeli s radovima.

Za renoviranje im je bilo potrebno šest mjeseci budući da su oboje u to vrijeme radili puno radno vrijeme – Tom kao dizajner, a Kathleen kao socijalni službenik, piše Telegraf, a prenosi Buka.

U početku prazna limena olupina, sa zahrđalim vratima i rupama na karoseriji, pretvorena je u mali dom sa dnevnim boravkom koji se vrlo jednostavno pretvara u bračni krevet, kao i malom čajnom kuhinjom i tušem koji se zagrijava pomoću solarnog panela instaliranog na krovu vozila.

image
Krevet s pogledom od milijun dolara
Screenshot Instagram

– Potrošili smo nešto više od 2.500 eura za renoviranje unutrašnjosti vozila. U to uključujem izolaciju, saniranje poda, i nabavu namještaja – rekao je Tom.

Iz kalifornije u europu

On je po zanimanju dizajner, pa je u velikoj mjeri pomagao Kathleen oko planiranja prostora. Ona je veliki ljubitelj ‘uradi sam’ projekata, pa je gledajući klipove na internetu sama radila duborez i ušivala neke stvari.

– Naš glavni moto je bio da pojednostavimo stvari – rekao je Tom.

image
Kutak za ugodni trenutak
Screenshot Instagram

Uspjeli su smanjiti troškove uređivanja prostora koristeći stara vrata za drvenu konstrukciju kreveta i kuhinje, dok su neke materijale dobili s Tomovog posla.

Podloga za krevet napravljena je od starog stola za stolni tenis, a jogi su kupili polovni.

– Gledali smo dosta instagram profila parova koji žive u kombiju i većina njih su spavali obarajući sjedala. Tom je previsok i nije bilo šanse da tako namjestimo krevet, tako da nam je uklapanje mjesta za spavanje bio najveći problem – rekla je Kathleen.

image
Što je kućica bez kavice?
Screenshot Instagram

Kada su sredili kombi, oboje su napustili stalne poslove i proveli devet mjeseci putujući po Europi.

– Otišli ​​smo na putovanje u siječnju 2020. godine i želja nam je bila otići što je moguće južnije do predjela s toplijom klimom. Proveli smo mjesec dana u Hrvatskoj, a zatim smo u ožujku krenuli u Grčku, kada je Hrvatska počela zatvarati dućane i škole zbog koronavirusa – rekla je Kate.

Potrošili samo 3.500 eura

Oni su na kraju proveli četiri mjeseca u Grčkoj, prije nego što su otputovali u Italiju i Francusku.

Posjedovanje kombija značilo je da nisu morali plaćati nijedan kamp tijekom devet mjeseci i za to vrijeme potrošili su samo 3.500 eura.

image
I ormar je u paketu opreme
Screenshot Instagram

Njihova priča privukla je pažnju ljudi, pa su odlučili pokrenuti vlasiti Instagram nalog preko kojega pomažu ljudima koji žele sami srediti svoje vozilo.

– Oboje smo zaista uživali radeći na svome kombiju, izvukli smo više iz toga nego što smo mislili i dobili smo puno komentara od ljudi kojima se svidjelo to što smo učinili – rekla je Kathleen.

Zajedno su pokrenuli svoj mali biznis, pa su se počeli baviti proizvodnjom namještaja za kombije i kampere, a plan im je idućih godina još više proširiti.

Oni za sada ne planiraju ići na novo putovanje, a svoje malo carstvo na kotačima posudili su prijateljima, koji u njemu uživaju i obilaze Švicarsku, piše Telegraf, a prenosi Buka.

image
Tom je puno toga uredio
Screenshot Instagram
27. travanj 2024 22:20