StoryEditorOCM
ViralBRZO I LAKO

Trebate ideju za slasni desert od jagoda? Pronašli smo recept za sladoled od samo četiri sastojka, priprema traje pet minuta, teško ćete mu odoljeti

Piše I. T.
19. svibnja 2020. - 11:56

Sezona jagoda ljubiteljima voća omiljeno je razdoblje u godini, a kako i ne bi bilo kada se ovo slasno svježe voće odlično uklapa u razne deserte i napitke, bez obzira na to što je samo po sebi sasvim dovoljno i ukusno ljetno osvježenje. U obilju ideja, kako sve iskoristiti jagode za pripremu slasnih i kremastih slatkih jela, otkrili smo recept za super jednostavnu domaću verziju sladoleda.

Trebat će vam samo četiri sastojka, a postupak traje nevjerojatnih pet minuta.

Sladoled od jagoda

Za pripremu sladoleda od jagoda trebat će vam sljedeći sastojci:

- 800 grama smrznutih jagoda

-150 ml tekućeg jogurta

- 3 žlice meda

- 1 žlica soka od limuna

Priprema, uz dobar blender, traje tek nekoliko minuta. Smrznute jagode, s ostalim sastojcima, stavite u sjeckalicu i miješajte nekoliko minuta dok ne dobijete homogenu kremastu smjesu. Potom, smjesu prebacite u jednu veći ili više manjih posuda te odložite na nekoliko sati u zamrzivač. Smrznuti sladoled poslužite uz svježe jagode ili neko drugo voće.

Domaći sladoled od jagoda možete ukrasiti i komadićima čokolade ili nekim slatkastim preljevom, ovisi što volite, a ovako pripremljen smrznuti desert možete čuvati u zamrzivaču i do mjesec dana bez da izgubi jačinu okusa. Naravno, ako mu uspijete odoljeti.

12. travanj 2024 13:19