StoryEditorOCM
ViralTOTALNO DRUKČIJA

Svijet bruji o neprepoznatljivom izgledu Kelly Osbourne: Ne želim lagati što sam učinila! Veganskom prehranom i gastrektomijom skinula sam 40 kila

Piše M.K.
21. kolovoza 2020. - 17:23

Britanski mediji s oduševljenjem izvještavaju o novom izgledu Kelly Osbourne, jedne od najpoznatijih reality zvijezda na Otoku, koja je cjeloživotnu slavu stekla kao kći rokera Ozzyja Osbournea i Sharon Osbourne, premda je, dakako, pokušavala ostvariti vlastitu karijeru na različitim područjima.

Kelly Osbourne, koju javnost (pre)poznaje po njezinoj vječnoj borbi s viškom kilograma, kao i preburnoj prošlosti ispunjenoj borbama s ovisnošću o opijatima, poduzela je jedan od najdrastičnijih koraka i promijenjenom prehranom i operacijskim zahvatom, o kojemu je otvoreno progovorila, skinula 40 kilograma.

S potpuno novim i gotovo neprepoznatljivim izgledom, Kelly je očito stekla samopouzdanje i u modnom smislu, jer mediji o njoj ovih dana pišu kao o ženi koja modno ne griješi, koja uzbudljivo spaja stilove i detalje i oduševljava znalce.

No ispod ušminkanog vanjskog dijela, Kelly je ostala dosljedna sebi, prgava i bez dlake na jeziku, bez potrebe da frizira ili uljepšava.

Otvoreno je ispričala kakvom se postupku podvrgla, jer je zaključila da za nju "jednostavno ne postoji drugačiji način da pobijedi svoj problem".

Kelly Osbourne je, naime, ispričala kako se podvrgla postupku gastrektomije, kojim je "za gotovo 75 posto smanjila veličinu svoga želuca".

"To ne znači da sad mogu jesti što želim, jer ne mogu puno jesti, naprotiv. To znači da moram pomno misliti o svakom zalogaju, moram planirati svoju prehranu, biti svjesna unosa i pozabaviti se time ozbiljnije nego što sam ikad dosad.

Oporavak je zahtjevan, ali ovo je za mene bio jedini put. Znate da sam sve probala. S promijenjenom, veganskom prehranom i redovitom tjelovježbom živim život koji nikad prije nisam živjela.

Ne želim lagati o ovome, imala sam zahvat i boli me briga što će itko reći o tome" - prenosi njene riječi britanski OK.

Resekcija želuca ili gastrektomija u medicinskom smislu označava djelomično ili potpuno uklanjanje želuca. Želudac ima mnogobrojne funkcije u našem organizmu, pa je nakon ovakvog zahvata nužno prilagoditi prehranu, ali i sve ostale životne navike. 

"Kod unosa hrane bogate jednostavnim šećerima ili kod preobilnih obroka nakon ovog postupka često se javlja Dumping sindrom. Rani dumping sindrom javlja se 15-30 minuta nakon obroka, a simptomi su diareja, osjećaj težine, grčevi, povraćanje, umor, znojenje i vrtoglavica. Kasni dumping sindrom javlja se 2-3 sata nakon obroka, a manifestira se kao osjećaj slabosti, mučunine, znojenja, gladi i anksioznosti" - navode se neke od neugodnih nuspojava zahvata.

Kelly Osbourne pokušala je ostvariti glazbenu karijeru, žirirala je u glazbenim showovima, radila kao voditeljica.

Debitantski album "Shut Up!" objavila je 2002. godine, no nije doživio neki preveliki uspjeh. Ipak, popularizirala ga je obrada velikog Madonninog hita "Papa Don't Preach". Kelly je nakon toga izdala još jedan album.

Pjevačica je više puta završavala u rehabilitacijskim klinikama zbog ovisnosti, stalno se borila s pretilošću, da bi se prije nekoliko godina potpuno povukla iz javnosti.

"Način na koji sam živjela u jednom mi je trenutku postao previše. Morala sam se povući iz javnosti kako bi sredila svoj um. Morala sam si dati priliku da se izliječim i napokon shvatim tko sam" - priznala je.

29. lipanj 2024 11:34