Sve se s Fabrikom zapravo dogodilo neplanirano i spontano kako se i inače u životu događaju sudbinske stvari, priča nam glazbenik i ugostitelj Luka Nižetić, koji je već sedam godina ponosni, ali i, još važnije, presretni vlasnik Fabrike, bistroa na Komiži, "najlipšeg malog mista" na sunčanom Visu. U tu ludu avanturu ušao je slučajno, na nagovor prijateljice Mari Greget, koja mu je, znajući koliko on voli kuhati, predložila da otvori svoj restoran i ljudima tako približi svoju strast i ljubav prema kuhanju, piše Jutarnji.
- U početku smo u posao ušli vrlo entuzijastički i amaterski, nismo imali nikakvih očekivanja, bilo nam je samo važno da imamo svoje mjesto gdje nam može doći ekipa. Bilo je teško odmah sve konce pohvatati, ali učili smo - kaže Luka koji je i sam uzeo bušilicu u ruke i gradio svoj restoran.
- Kada dođu u Komižu Janica obožava burgere, Rađa paštu fažol, Maksim Mrvica voli wok, a Ivaniševići su svako jutro dolazili na doručak - kaže Luka.