StoryEditorOCM
ViralMIRTA ŠURJAK:

Neka Fashion Guru pošalje kritiku poznatoj talijanskoj kreatorici čiju sam haljinu nosila na Alki! O njegovom pljuvanju po drugima dalo bi se...

Piše Vinko Paić
11. kolovoza 2021. - 20:00

Nakon što je Boris Banović poznatiji kao Fashion Guru u negativnom kontekstu komentirao stajling Mirte Šurjak na sinjskoj Alki pitali smo splitsku novinarku kako je doživjela njegovu kritiku.

- Neka svoje opaske pošalje u Milano, poznatoj talijanskoj kreatorici Elisabetti Franchi, čiju sam haljinu nosila. Iste modele nosi više talijanskih voditeljica poput Dilette Leotte, započela je Mirta.

- Čudi me kako modni znalac poput njega to nije primijetio. Što se gležnjača tiče podsjećam ga da sam ja na Alku išla raditi i moj zadatak uključuje da više puta pređem trkalište pokriveno pržinom i koječim zbog intervjua na različitim lokacijama. Nakon višegodišnjeg iskustva u izvještavanju s Alke znam da salonke i sandalice ne dolaze u obzir. U zanosu dalekometnog modnog pljuckanja po meni iz metropole usput je ponizio i obezvrijedio manifestaciju koja je tradicija i ponos ovog kraja, nazivajući je "vašarom" i uspoređujući s "bacanjem kamena s ramena". Pritom je očigledno previdio da je Alka nematerijalna kulturna baština RH pod zaštitom UNESCO-a. Gospodinu komentiranje mog modnog izričaja nije prvi put i očigledno će se nastaviti i dalje. Ovim mu putem poručujem da bi se o njegovom stilu pisanja i zarađivanju kruha pljuvanjem po drugima itekako dalo razgovarati, kazala je Mirta.

Dobar dio komentatora sasuo je na Facebooku Slobodne Dalmacije drvlje i kamenje po Banoviću, a stali su u obranu zgodne Dalmatinke. Više možete pročitati ovdje.

01. lipanj 2024 05:34