StoryEditorOCM
ViralPUNE RUKE PRIZNANJA

Grand Prix Splitskog festivala za suradnju Cambija s TBF-om i ST Kokama; Žiri nagradio Nenu Belana. Nagrada "Slobodne" otišla pjesmi ‘Srce u koroti‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
11. srpnja 2021. - 01:35

Prokurative su sinoć dobile još jednog glazbenog pobjednika, Zlatni galeb, Grand prix 61. Splitskog festivala otišao je grupi CAMBI & TBF feat. ST KOKE i njihovoj skladbi "Bambina mia".

Publika je odabrala svoje favorite, drugo mjesto, Srebrenog galeba dobio je Dražen Zečić, dok je treće i pripadajući Brončani galeb otišao u ruke Tomislava Bralića i klape Intrade.

Stručni ocjenjivački žiri je također rekao svoje, Zlatni je val dodijeljen je Neni Belanu i pjesmi "Zvijezde", Srebreni Loreni, a Brončanog je dobio Tedi Spalato.

Po prvi puta, nagradu za najbolje stihove dodijelila je i naša kuća, "Slobodna Dalmacija", a nagrađena je skladba "Srce u koroti" u izvođenju Tedija Spalata. Nagradu je dodijelila Sandra Lapenda Lemo, nova glavna urednice Slobodne Dalmacije. Još je nekoliko izvođača sinoć s Prokurativa kući je otišlo sa širokim osmijehom na licu. Između ostalih nagradu za najboljeg debitanta dobio je ToMa, Loreni je pripala za najbolju interpretaciju, dok je Goran Karan dobio nagradu za najbolji aranžman. Najizvođenijom pjesmom s lanjskog festivala može se pohvaliti Marko Tolja za skladbu "O tebi ovisan".

image
Tom Dubravec/Cropix


I sud novinara je rekao svoje, glasovanjem su odlučili kako je za njih najbolja skladba "Bambina mia" u izvođenju grupe CAMBI. & TBF feat. ST KOKE.

Večer novih skladbi privukla je brojne Splićanke i Splićane koji su u vreloj litnjoj noći uživali u dobroj atmosferi. Pljeskalo se, ćakulalo, veselilo zbog povratka nam glazbenih fešti. I pjevalo, iz srca, vatreno uz goste show pograma, Klapu Sveti Juraj – HRM koja je na pozornici Prokurativa proslavila 20 godina rada. Uz pratnju Festivalskog orkestra pod ravnanjem maestra Tonća Ćićerića poznata hrvatska klapa izvela je niz uspješnica iz bogate splitske festivalske povijesti. A uz njih i svoje autorske pjesme s novog albuma Ploviti se mora.

I to je bilo to, finalnom večeri glazbe na splitskim Prokurativama završen je niz manifestacija koje su u okviru splitskih dana glazbe izašle na trgove, Rivu, kalete. Splitski festival ide dalje, isto kao i pjesme koje su s pozornice sinoć odlepršale među svoje ljude.

image
Tom Dubravec/Cropix
19. travanj 2024 10:34