StoryEditorOCM
ViralKRAJNJE NEUGODNO

Dr. Kisić u Srbiji danima je izložena seksističkim uvredama: drži pressice o koronavirusu, a dio javnosti je napada da izgleda ‘kao pornozvijezda‘

Piše PSD
31. ožujka 2020. - 18:56

Već nekoliko dana na društvenim mrežama u Srbiji, posebice na Twitteru, traje seksistički linč profesorice dr. Darije Kisić Tepavčević, koja skoro svakog dana javnosti iznosi informacije o krizi s koronavirusom u Srbiji, javljaju Blic, Oslobođenje, a i drugi regionalni mediji.

Dr. Kisić je ugledna srpska epidemiologinja, rođena u Sarajevu, inače je zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje ''Dr. Milan Jovanović Batut'', radi i kao izvanredna sveučilišna profesorica, autorica je više od stotinu znanstvenih radova.

Na društvenim mrežama, čini se, sve te njezine reference nisu bitne, jer javnost se okomila na nju zbog izgleda i odijevanja.

Na YouTubeu na desetke tisuća pregleda broje videa kompilirana od različitih kadrova iz emisija u kojima se pojavljuje profesorica, montirana uz sugestivne izraze lica poznatih osoba iz srpskog političkog života.

Stvar je toliko eskalirala da su se i njezini branitelji sad već prilično organizirali na Twitteru.

Blic analizira što to srpskoj javnosti smeta kod dr. Darije Kisić Tepavčević i zaključuje da je kritičarima problem što je iz Bosne, te kako se odijeva i kako izgleda, te to prisnažuju nekim od "tveetova".

18. travanj 2024 03:26