StoryEditorOCM
SportMIR, MIR DO NEBA!

Žilavec: Navijači su pokazali da još uvijek ima ulja u svići. To je ta navijačka korektnost i neodvojiva povezanost s Klubom. Što kaže napadnuti navijač?

Piše D. Žura
8. lipnja 2022. - 13:05

Nakon četvrte utakmice finalne serije košarkaškog Prvenstva Hrvatske odigrane između Zadra i Cibone došlo je do pružanja ruke mira između navijača Zadra i trenera Srđana Helbicha koji su bili sudionici incidenta poslije treće utakmice. Navijači su nakon poraza verbalno nasrnuli na trenera, a on im je uzvratio ali na neprimjeren način. Kao inicijator pomirbe naveden je Ante Rubeša, predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar, međutim, dobili smo pojašnjene od Mate Franina, navijača na kojeg je nasrnuo trener Zadra, kako bi priča imala potpuniji oblik.

- S ciljem da se dođe do cjelovite informacije moram istaknuti kako su u nastojanju da se taj događaj između mene i trenera Helbicha podvede pod civilizacijsko mirenje, sudjelovali i drugi iz kluba. Naime, osim Rubeše iz NO-a, u sve su bili uključeni direktor Željko Žilavec, sportski direktor Zvonimir Ridl te glasnogovornik Toni Jeričević. Drago mi je da su se svi držali za jedan štap, jer samo tako se može djelovati na dobrobit kluba – kazao je Franin.

Iz kluba su nevezano uz gore napisano, podcrtali ulogu zadarske publike koja je dala onu potrebnu notu za slavlje u četvrtom ogledu s Cibonom na Višnjiku, pa prenosimo njihov službeni stav.

Košarkaški klub Zadar želi službeno zahvaliti svojim navijačima što su u tako velikom broju podržali igrače u četvrtoj utakmici finala HT Premijer lige. U nastavku je kratka izjava direktora Kluba Željka Žilavca vezano za jučerašnji susret:

- U ime Kluba, želim zahvaliti na ovoj velikoj podršci naših navijača. Pokazali su da još uvijek ima ”ulja u svići“. To je ta navijačka korektnost i neodvojiva povezanost Kluba i navijača. Izgleda da ćemo pronaći u Zagrebu ono što smo tražili. Očekujemo potporu u Zagrebu, a priželjkujem i veliko slavlje – kazao je Žilavec.

01. srpanj 2024 08:45