StoryEditorOCM
SportANALIZA

Zavšeno je peto kolo treće nogometne lige: Zadru pobjeda, Primorcu i posedarskom Vitezu poraz!

Piše I. Gjergja
22. rujna 2024. - 12:39

Trećeligaši iz Zadarske županije proteklog vikenda nisu imali previše razloga za zadovoljstvo. Od mogućih devet bodova, osvojena su tek tri, i to zahvaljujući jedinoj pobjedi HNK Zadra na gostovanju u Dubrovniku, gdje su slavili s 2:0. S druge strane, HNK Primorac i HV Posedarje doživjeli su poraze – Primorac je izgubio od Vodica u gostima, dok je HV Posedarje na svom terenu pokleknuo pred Valom.

HNK Zadar nastavlja svoju seriju dobrih rezultata, a pobjeda protiv Dubrovnika učvrstila ih je na vrhu tablice. U utakmici u kojoj su dominirali, Zadrani su osigurali tri boda pogocima u oba poluvremena. Luka Viduka postigao je prvi pogodak na asistenciju Domagoja Muića nakon kornera Kristijana Jurića u samoj završnici prvog dijela, dok je Mahmutović iz kaznenog udarca u 53. minuti postavio konačnih 2:0. Ova pobjeda nastavak je odličnih igara momčadi trenera Zorana Erlića, koja se s pravom drži na vrhu ljestvice.

Za HNK Primorac situacija je znatno teža. Iako su poveli protiv Vodica golom Gambiraže, utakmica je otišla u krivom smjeru u sudačkoj nadoknadi. Vodice su uspjele preokrenuti rezultat i ostaviti Primorac bez bodova, što je drugi uzastopni poraz za momčad iz Biograda. Unatoč dobrim uvjetima i napornom radu u klubu, Primorac prolazi kroz težak period, no vjeruje se kako će uskoro iznaći rješenja i vratiti se na pobjednički put.

HV Posedarje također se suočava s izazovima. Nakon četiri utakmice bez primljenog pogotka, Posedarci su na domaćem terenu primili čak četiri gola i izgubili od Vala. Iako su sami postigli dva gola, to nije bilo dovoljno. U 18. minuti promašili su kazneni udarac, što je moglo promijeniti tijek susreta. Gostujuća momčad Val nije briljirala u igri, no znalački su iskoristili svoje prilike i odnijeli tri boda iz Posedarja. Stručni stožer HV Posedarja svjestan je da predstoji mnogo rada kako bi se momčad vratila na razinu igara iz prijašnjih kola.

Unatoč slabijem učinku ovog kola, trećeligaši iz Zadarske županije ne gube nadu, svjesni da je pred njima duga sezona s dovoljno vremena za povratak na pravi put.

 

Rezultati:

GOŠK Dubrovnik 1919 – Zadar 0:2,

Vodice – Primorac 2:1,

HV Posedarje – Val 2:4.

 

Redoslijed na ljestvici:

1. Zadar 5    3    2    0    11:3 8    11,

7. Hrvatski vitez Posedarje  5   2    2    1    4:4  0    8,

12. HNK Primorac  5     1   2    2    4:4  0    5  bodova.

Ivica GJERGJA

22. rujan 2024 14:27