StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE U BOKSU ZA MLAĐE SENIORE

Zadranima dva zlata i dva srebra!

Piše Ivica Gjergja
16. svibnja 2017. - 14:10
NOVOIBOKS.JPG

Dvije zlatne i dvije srebrene medalje osvojila su četiri člana Boksačkog kluba Zadar na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore održanom Koprivnici. Predvođeni trenerom Draganom Vidaićem četvero mladih boksačkih nada natjecalo se između 103 sudionika iz 20 hrvatskih klubova ostvarivši velik uspjeh za klub i zadarski boks.

Nikoleto Grdović (69 kg) je u četiri nastupa u tri pobijedio te se okitio srebrnim odličjem. Ovo mu je prva medalja s prvenstva Hrvatske, trenira razmjerno kratko i već je uspješan, a njegov kvalitet i vrijednosti koje posjeduje kao čovjek i boksač prepoznao je njegov trener koji ga je "gurnuo" u borbe, što je Nikoleto na najbolji način (uz)vratio.

Zanimljiv je bio i drugi nastup Zadrana i to klupskih suparnika/kolega, Daria Petrića i Đena Skroče, koji su se u finalu borili za prvaka i zlatno odličje u kategoriji do 75 kilograma. Ovaj put je bolji bio Dario Petrić uzevši zlato, a Đenu je pripalo srebro. U borbi su obojica bili "sto posto", nisu se štedjeli, bilo je izvrsnih udaraca, blokada i svega onog što današnji boks pruža.

Na kraju kao "šlag na tortu" nastupila je Antonia Pavić koja je opet, po starom dobrom običaju, osvojila zlatno odličje. Svojoj protivnici iz Zeline nije dala ni poena u finalu.

Boksački klub Zadar je proglašen najuspješnijim klubom na prvenstvu, što je pored boksača i boksačice zaslužen i njihov trener koji je dobivao čestitke od svih kolega trenera za postignuti rezultat i prezentiranu kvalitetu boksa.

- Zadovoljan sam i ponosan na moje boksače i na sve što su na ovom prvenstvu pokazali i dokazali u kontinuitetu dobrih uspjeha. Osvojiti dva zlata i dva srebra sa četiri člana to može samo klub koji ima stabilan i kvalitetan trening i rad. Naši boksači su u borbama bili dominantni, žao mi je što su se Dario i Đeno susreli no takav je bio žrijeb. Predstoje nam trenizi i pripreme za sljedeći nastup koji će biti uskoro, kazao nam je vidno zadovoljan trener BK Zadra Dragan Vidaić.

28. rujan 2024 21:19