StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Zadrani "osvjetlali obraz“ nakon što su porazili momčad GOŠK Kaštela, dok su Primorac i Vitez izgubili od Zmaja i Neretvanca

Piše Ivica Gjergja
17. ožujka 2024. - 13:59

Nogometaši Zadra su jedini od tri županijska predstavnika u ovoj ligi i u ovom kolu „osvjetlali obraz“ porazivši dosta dobru momčad GOŠK Kaštela, dok su Primorac i Vitez izgubili od Zmaja i Neretvanca.

Već na otvaranju Zadrani su pokazali tko je "gazda" na Stanovima. Gospodarili su terenom, imali tri poluprigode sve do 12. minute susreta kada su postigli prvi zgoditak za vodstvo. Za samo pet minuta "riješili" su utakmicu nakon prvog zgoditka u 12. minuti, dok je u 17. pao drugi zgoditak. Time su gostima iz Kaštela odmah „slomili“ ambicije za bilo što veće od - poraza.

Zadrani su dominirali i nakon postignutih zgoditaka, Njihove „makine“ Jurić i Luetić, Grgić, uz izvrsnog Kordića, odlično su "vezli" terenom, pa u u timu trenera Marina Oršulića jednostavno nije bilo slabog mjesta. Od GOŠK Kaštela i njihovog trenera Siniše Jalića, koji je jedno vrijeme bio i trener Zadra, očekivalo se puno više. Zadar pak ovom pobjedom i dalje drži vrh ljestvice sa nakanom da tu ostane do kraja prvenstva.

Zanimljivo je da Zadar od desetog kola natjecanja, kada je poražen od Viteza u Posedarju, "uzeo" osam pobjeda i jedan neodlučan rezultat, što je za svaku pohvalu.

- Pobjedi se ne gleda u zube, iako smo mogli imati i veći broj zgoditaka. No ovako idemo svojim zacrtanim planom i putem pobjeda. Zadovoljan sam jer smo taktički i trkački bili jako dobri, a to je ono što nas i inače krasi, a nadam se i ubuduće kao momčad. Zatvarali smo njihove prekide i onemogućili ih u bilo čemu. Naš cilj se zna, kazao nam je veznjak Zadra, Kristijan Jurić.

Vitezovi još „vidaju rane“ nakon poraza od Neretvanca (0:2). Iako su se dobro pripremili na susret s opasnim protivnikom koji zna svaku grešku protivnika kazniti, Neretvanac je na utakmici dva puta "zabio" i odnio sva tri boda u Opuzen. Nervozu kod domaćina "umirio" je sudac koji je na utakmici podijelio tri crvena i pet žutih kartona.

- I porazi su sastavni dio igre. Osobno sam čestitao našem suparniku na pobjedi. Dečki iz Opuzena su bili bolji i zasluženo nose bodove. Mi nakon ovoga okrećemo novi list, poraz stavljamo "pod tepih" nakon što ga dobro izanaliziramo, a već sada znamo što nam je raditi i idemo tim putem, kazao je trener Ivan Šimurina.

Primorci iz Biograda su ušli u "slijepi kolosijek" nakon poraza u prvenstvu i kup natjecanju, no kod trenera Lea Šarića nema "kukanja". Njegov je moto "rad, rad i samo rad", a tako i priprema susrete. Onaj u Makarskoj (Zmaj – Primorac 1:0) imao je čudan tijek. Poslije greške gostiji, domaćini su postigli zgoditak, što je na kraju susreta bio i konačan rezultat ove zanimljive utakmice. Domaćine je spasio njihov vratar koji je sve ono što su igrači Primorca upućivali na njegov gol - pokupio.

- Nema predaje, iako smo bili oslabljeni ne igranjem Vice Birkića. te napadača Luke Vodopije. Ne žalim se. Naš cilj se zna. To je sam vrh ljestvice, među četiri, pet klubova. Našeg domaćina spasio je njihov vratar pogotovo u drugom poluvremenu. Branio je izvrsno. Idemo dalje već u subotu. Igramo doma i uvjeren sam da ćemo uzeti sva tri boda, kazao je trener Leo Šarić.

Redoslijed na ljestvici: Prvi Zadar 44, četvrti Hrvatski vitez 33, peti Primorac 32 boda.

30. travanj 2024 16:17