StoryEditorOCM
SportADMIRALBET ABA LIGA

Zadrane očekuje Mornar - Barsko zlato koje prema poretku na ljestvici nema nimalo sjaja!

Piše Dražen Žura
12. siječnja 2024. - 09:58
Utakmica 3. kola AdmiralBet ABA lige, Zadar - Mornar, Barsko zlato. Na fotografiji: Luka Bozic.  Zvonko Pavic/Cropix

Kroz raspored AdmiralBet ABA lige, postavilo se tako da košarkaši Zadra u prva tri kola, jednako i njihove uzvrate u drugom dijelu prvenstva igraju protiv crnogorskih predstavnika. U prvom takvom ogledu ‘pali‘ su u Krešinom domu u ogledu protiv Budućnosti, potom su prije nekoliko dana bili bolji od Studentskog centra, dok ih u trećoj priči očekuje utakmica u Baru.

Tamo ih očekuje Mornar - Barsko zlato koje gledajući prema poretku na ljestvici ABA lige, nema nimalo sjaja. Naprotiv, čvrsto su se zalijepili za dno, imaju svega jednu pobjedu i čak 14 poraza! Nimalo pohvalno, međutim, Zadrani moraju biti oprezni radi “zakona velikih brojeva”…

- Njihov posljednja utakmica pokazala je da se radi o dobroj momčadi. Od Budućnosti VOLI su u Podgorici izgubili u produžetku, nisu imali ni sreće. Roster im je proširen, njima je svaka sljedeća utakmica izuzetno bitna zbog borbe za opstanak i jedan entuzijazam i glad će sigurno biti prisutni. Mi moramo biti spremni odgovoriti na njihovu agresivnost, ostati staloženi u napadu i čvrsti u obrani. Morat ćemo biti na visokoj razini ako mislimo izboriti pozitivan rezultat, kazao je Danijel Jusup, trener Zadra.

Gotovo pa na otvaranju  sezone Zadar je na Višnjiku slavio 92:57, u susretu u kojem gosti nisu imali ni najmanje izglede. U međuvremu su podosta mijenjali momčad, međutim, bez rezultatskog odijeka… Ali oprez je uvijek u mislima Zadra.

- Očekuje nas jako teško gostovanje, kao i svako drugo u ABA ligi. Iako smo u prvom susretu ostvarili pobjedu s vrlo velikom razlikom, mislim da nas ovaj put očekuje potpuno drugačija utakmica. Imaju dosta drugih igrača u odnosu na naš zadnji međusobni susret. Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu, ključ će biti zadržati koncentraciju na obje strane terena  - kazao je Dario Drežnjak ključna karika u zadarskom ‘rosteru‘ koji će u izostanku Marka Ramljaka nositi kapetansku vrpcu.

Podsjetimo, Zadar je na omjeru 8-7 što je u ovom trenutku posve dovoljno da bi se ponovilo prošlosezonski rezultat u ABA ligi. Nedvojbeno, pobjeda u Baru primaknula bi ih vrhu što u konačnici može donijeti i uvrštenju u EuroCup dugogodišnjoj čežnji zadarskog navijačkog puka.

Utakmica se igra sutra (subota) u Sportsko-rekreativnom centru Topolica u Baru s početkom u 17 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 1.

02. lipanj 2024 20:25