StoryEditorOCM
SportU DRAŽENOVOM DOMU

Zadar je pobjedom otvorio sezonu u AdmiralBET ABA ligi, pala je Cibona!

Piše Dražen Žura
21. rujna 2024. - 00:06

ZAGREB – AdmiralBET ABA liga. Dvorana KC ”Dražen Petrović”. Gledatelja: 1500. Suci: Uroš Nikolić i Vladimir Jevtović (Srbija), Denis Hadžić (Hrvatska). 

CIBONA – ZADAR 69:87 (17:27, 23:15, 10:23, 19:22).

CIBONA: Vuković (11), Ročak (18), Radovčić (5), Perasović, Skorić, Bundović, Smajlagić, Barber (17), Majcunić, Jok (18), Pavković, Katanović.

ZADAR: Mihailović (4), Wahl (4), Klarica (5), Gegić (30), Proleta (3), Žganec (9), Mazalin (16), Dundović, Ramljak (6), Gilbert (10), Torbarina.

image
Ranko Suvar/Cropix

Zadar je pobjedom otvorio sezonu u AdmiralBET ABA ligi, u Draženovom domu, pala je Cibona, momčad koja se tek nedavno skupila. Istina, imao je i Zadar podosta promjena kroz pripremno razdoblje, ali su u utakmici pokazali kako je više energije u njihovim rukama i nogama. 

Gegić je u realizaciji ostao iznad svih, pratili su ga Mazalin i Gilbert, dok je Žganec kontrolirao skok, segment koji je bio debelo iznad učinka Cibone. Jest, šesnaest puta su izgubili loptu, ali im to nije nimalo naškodilo! 

Inače, odličan ulazak Zadra u utakmici ili je još bolje kazati kako je Gegić iskoristio ranije mu predate sve ovlasti, odnosno, uzimao je šut kad god mu se prohtjelo. Ali, ono najbitnije, jest činjenica kako je u realizaciji bio posve precizan, svoj prvi promašaj, iz osmog pokušaja imao je na zalasku prvoga poluvremena. Čast da sezonu otvori tricom pripala je Žganecu, odmah se na njega nadovezao Gegić, dovoljno da se uz sporadične minijaturne dionice ostalih Zadar se stalno držao na trinaest viška. I onda je u smiraj prve dionice Gegić zaredao izgubljenim loptama (šest do velikog odmora, op.p.), dovoljno da Cibona dođe do zraka! 

image
Ranko Suvar/Cropix

Vratimo li se na početak prve četvrtine, mora se izdvojiti učinak Vukovića, krenuo je stidljivo i Barber, daleko bolje Jok koji je imao dva plus tri. Dvije minute predaha, bolje je sjelo domaćoj momčadi, napravili su seriju 11:0, Gegić je zbog ranije spomenutih pogrešaka neko vrijeme prosjedio na klupi, zadarska momčad je u tom razdoblju izgledala bezidejno. 

Barber je krenuo daleko opasnije, njegova dvica pa trica ubrzali su rezultatsko približavanje Cibone, dva poena dodao je Ročak,  tri poena Jok. Tek je Klarica svojom tricom prekinuo sušu, uzvratio mu je na isti način Jok, a Vuković donio poravnanje 30:30. 

Nakratko je Cibona otišla na tri poena viška, međutim, Gegićev prvi poeni u nastavku, te trica Prolete ponovno su donijeli poravnanje, dok su Mazalin i Gilbert pogurali Zadrane na dva plus do poluvremena.

Bolje se Zadar otvorio na ulasku u treću dionicu, Mazalin, Gilbert i Gegić, krenuli su stvarati malo osjetniju prednost, u tome ih je nakratko  zaustavio Ročak... Opet je Gilbert bio taj koji je zadarsku momčad odmakao od Vukova, kasnije Gegić i konačno je nešto ubacio i Ramljak, potom je Žganec realizirao svoju drugu tricu, Gegić opet dva, dovoljno za plus petnaest u korist Zadra. Ostavili su Cibonu na svega deset poena, uoči zadnje četvrtine.

image
Ranko Suvar/Cropix

Velikih 17 viška ubrzo je donio Mazalin koji je nastavio brzom i agresivnom igrom, a Mihailović je podigao za još dva. Golemih devetnaest viška nudilo je mir, unatoč tomu što je ostalo osam minuta prije kraja. Ali, Jok i Barber s tricama, Ročak je dometnuo dva i Cibona se spustila na minus 11, imali su napad za nekakvu nadu u preokret, međutim, Barber je izgubio loptu. Vratio se mir u zadarske redove...

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
21. rujan 2024 00:07