StoryEditorOCM
SportU DESET NAJBOLJIH

Veliko priznanje za hrvatske reprezentativce! ‘Vatreni‘ u elitnom društvu Messija, Haalanda, De Bruynea...

Piše Sport SD
17. kolovoza 2023. - 16:24

UEFA je objavila nepotpune rezultate izbora za najboljeg igrača u protekloj sezoni. Prva tri mjesta zauzeli su Lionel Messi, Erling Haaland i Kevin De Bruyne, a pobjednik će biti otkriven na ceremoniji 31. kolovoza.

No, veliko priznanje dobili su hrvatski nogometni reprezentativci Marcelo Brozović i Luka Modrić koji su se našli u elitnom društvu. Točnije, hrvatski kapetan zauzeo je sedmo mjesto s 33 boda na ljestvici, dok se donedavni igrač Intera našao odmah iza njega s 12 bodova manje. 

Ispred njih su osim spomenutog trojca, Ilkay Gündogan (129 bodova), Rodri (110) i Kylian Mbappé (82), a iza hrvatskog dvojca smjestili su se Declan Rice (14 bodova), Alexis Mac Allister (12) i Jesus Navas (6).

Prilikom glasovanja su se u obzir uzimala ostvarenja na klupskom i reprezentativnom planu. Prvi odabir glasača dobio je pet bodova, drugi tri, a treći jedan bod. U glasanju su sudjelovali treneri čiji su klubovi sudjelovali u grupnim fazama europskih natjecanja prošle sezone, kao i izbornici europskih reprezentacija te novinari.

29. travanj 2024 07:20