StoryEditorOCM
SportSTRAŠNA TRAGEDIJA

Uznemirujuć video: stravičan sudar u utrci Formule na Spa-Francorshampsu, poginuo 18-godišnjak

Piše Ivan ALaupović/SN
1. srpnja 2023. - 16:40

Tragedija u Belgiji. U strašnoj nesreći na utrci Regionalnog europskog prvenstva u Formuli na stazi Spa-Franchorchamps poginuo je 18-godišnji nizozemski vozač Dilano van ‘t Hoff. Vozač MP Motorsporta izgubio je kontrolu nad vozilom prije nego se u njega zabio drugi vozač.

Pravo je čudo da je utrka uopće bila održana s obzirom na nevrijeme i kišu koja je natopila stazu. Jedan od promatrača na tribini snimio je trenutak nesreće, a u pozadini su se mogli čuti krici, pišu Sportske novosti.

Tragična vijest duboko je potresla svijet automobilizma. Tenutak šutnje održan je i na gridu u Austriji uoči utrke Formule 1.

Odavanja počasti mladom vozaču već su počela pristizati, a šef F1 Stefano Domenicali napisao je:

"Tako smo tužni što smo saznali da je Dilano van ‘t Hoff danas preminuo u Spa-Francorchampsu. Dilano je umro u potrazi za ostvarenjem svojih snova..."

Oglasili su se i aktivni vozači F1. Aktualni prvak i vozač Red Bulla Max Verstappen na Twitteru je objavio njegovu fotografiju uz opis:

"Izuzetno sam tužan što danas čujem vijesti o Dilanu. Želim izraziti sućut Dilanovoj obitelji i voljenima. Počivaj u miru."

Isto je napravio i vozač Ferrarija Carlos Sainz.

"Strašne vijesti iz Belgije. Upravo smo saznali da je Dilano Van ’t Hoff preminuo nakon velike nesreće u Formuli Regional.

Ovo je izuzetno tužan dan za cijelu obitelj motosporta i moje misli i sućut idu njegovoj obitelji i prijateljima. ‘RIP Dilano‘"

Na Spa-Francorchampsu je prije tri godine smrtno stradao vozač Formule 2 Anthoine Hubert, nakon užasnog sudara pri brzini od 170 km/h.

30. travanj 2024 00:33