StoryEditorOCM
Sport31. XCO SAMOBOR

U Park šumi Tepec biciklistički klub Posedarje predstavljalo je 16 natjecatelja, evo koje su rezultate osvojili

Piše I. Gjergja
10. lipnja 2024. - 20:44

Održan je dvodnevni međunarodni spektakl 31. XCO Samobor, atraktivna i tehnički zahtjevna utrka koja se odvija na području Park šume Tepec na stazi koja već godinama najbolje svjetske vozače tjera do maksimuma tehničkih i kondicijskih sposobnosti. Biciklistički klub Posedarje predstavljalo je 16 natjecatelja koji su ostvarili odlične rezultate.

Tako su prvoga dana nastupali klupski kadeti, juniori i veterani, a najbolji rezultat ostvarili su Jelena Lipić (kadetkinja) i Jadran Peran (veteran C) osvojivši srebrne medalje. Roko Doljanin (junior) unatoč teškom padu završava utrku na 18. mjestu (1. u HR kupu) u iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji, dok Šime Baraba (veteran B) nažalost ne uspijeva završiti utrku.

Nedjelja je bila rezervirana za kategorije do 15 godina starosti u kojima su članovi biciklističkog kluba Posedarje već tradicionalno najbrojniji. Najbolji rezultat ostvarila je Ana Brala koja je utrku završila kao pobjednica kategorije U -11. U vrlo brzoj i dinamičnoj utrci U-9 kategorija najbolje se snašao Ivan Dežmalj koji osvaja srebrnu medalju. Lovre Juričević (U-13) vodio je tešku borbu protiv domaćeg dvojca iz BBK Šišmiš, te utrku završava na odličnom drugom mjestu iza pobjednika Noe Šturlana, a ispred Jana Horvata na trećem mjestu. Uspješne su bile i djevojke kategorije do trinaest godina u kojoj Nicole Nižić osvaja srebrnu medalju ispred klupske kolegice Antonije Zekić koja utrku završava na trećem mjestu. Stipan Klanac (U-15), unatoč sporijem startu, utrku je završio na odličnom 8. mjestu. Pametno je “odmarao“ iza protivnika i strpljivo čekao priliku za skok i spajanje sa idućim vozačem, pri čemu je svaki krug napredovao za jedno mjesto. Sve pohvale sa smirenu i taktički savršeno odrađenu vožnju.

Rezultati 31. XCO Samobor:

Kategorija U -9 M

2. mjesto DEŽMALJ Ivan

4. mjesto BRALA Kristijan

5. mjesto KRAJINA Šimun

8. mjesto BRALA Ante

DNF NIŽIĆ Nicolas

Kategorija U-11W

1. mjesto BRALA Ana

Kategorija U-11M

5. mjesto SHCHERBYNA Artem

Kategorija U-13W

2. mjesto NIŽIĆ Nicole

3. mjesto ZEKIĆ Antonija

Kategorija U-13M

2. mjesto JURIČEVIĆ Lovre

Kategorija U-15

8. mjesto KLANAC Stipan

KADETKINJA

2. mjesto LIPIĆ Jelena

JUNIOR

18. mjesto DOLJANIN Roko

MASTER B

DNF BARABA Šime

MASTER C

2. mjesto PERAN Jadran

- Ostvarenim smo zadovoljni osvojivši pregršt prvih, drugih i trećih mjesta, neki naši natjecatelji su „digli“ osobni rekord, što je izuzetno vrijedno za njihov daljnji napredak u biciklizmu. Kolo prije kraja sezone BK Posedarje vodi u klupskom poretku sa osvojenih 1345 bodova ispred BBK Šišmiš iz Samobora sa 1336 bodova. Pobjednik Kupa Hrvatske odlučivati će se u napetoj završnici na posljednjem kolu 8. rujna u Metkoviću, kazao nam je trener Ivan Brala.

26. lipanj 2024 04:22