StoryEditorOCM
SportPRIPREME PRIMORCA

Trener Sunara: Uvjeren sam da ćemo spremni dočekati natjecanje

Piše I. Gjergja
25. srpnja 2021. - 14:43
Sibenik, 020820. Stadion Subicevac. Pripremna nogometna utakmica, HNK Sibenik - NK Primorac Biograd.Niksa Stipanicev/Cropix

Nakon što su se plasirali na deseto mjesto ljestvice u prošlom prvenstvenom natjecanja, a pored toga su osvojili županijski kup, može se reći da su u HNK Primorcu imali uspješnu sezonu.

U tom će ritmu sigurno je nastaviti jer je "kormilar" ostao i dalje trener Krešimir Sunara uz neznatnu promjenu igračkog kadra.

Već tjedana dana on i njegov tim "drilaju" svoje igrače na igralištu Kazimir i Silvio u Biogradu, kroz rad s loptom tuču kilometre, te razrađuje taktičko - taktičke zamisli, a počeli li su uigravati sastav. Sve pršti od rada, sreća je da imaju reflektore pa rade navečer kada vrućina padne.

- U prvom redu nama je zadaća odraditi svih šest tjedana maksimalno dobro što se tiče priprema, a one su preduvjet da se dobro odradi i sezona. Od svakog našeg igrača vjerujem da ćemo izvući maksimum, želja mi je da nas zaobiđu ozljede, a okosnica momčadi je od prošle godine. Radimo predano nema otkaza. Kod uigravanja momčadi odnosno igranja utakmica bitno mi je uvid u stanje svakog pojedinca kako bi na vrijeme mogao izvršiti korekciju prije početka oficijalnog dijela natjecanja. Uvjeren sam kako dobro radimo da ćemo sve ostvariti i spremni dočekati natjecanje, kazao nam je na prvu trener Krešimir Sunara.

Što je sa prijateljskim utakmicama?

-Za sada imamo dogovoreno pet susreta i vjerujem da ćemo ih sve odraditi – odigrati. Prva je sljedeći četvrtak u Unešiću sa Zagorom , pa sljedećeu subotu nama u Biograd dolaze Vodice, no dvije su nam još u planu. Po meni ako sve odradimo kako treba biti će povoljno za ono što nas očekuje, reče nam Sunara i ode na trenig.      

Oni će tražiti u pripremama dres prvotimca u HNK Primorcu: Mate Stojanov, Luka Borgolleti, Tomislav Knez, Kevin Mondziaou, Marko Colić, Duje Bezinović, Vice Birkić, Pjero Lokin, Luka Vodopija, Alex Klopp, Stefan Lazarevski, Lucijan Labus, Roko Nakić, Nikola Jurišić, Mate Bajić, Tomislav Kuman, Lovre Banović, Karlo Kadija, Muhamed Reza, Josip Crnjak, Dominik Gobin. Stručni stožer: Krešimir Sunara, Stipan Banić, Radenko Šimunov.

26. travanj 2024 01:51