StoryEditorOCM
SportOSVRT

Treća NL-Jug 14. kolo: Primorcu odgođen susret zbog smrtnog slučaja vozača Sloge, Vitezu pobjeda, Zadru bod

Piše Ivica GJERGJA
20. studenog 2023. - 19:14

Iako je odigrao s Vodicama koje su u donjem dijelu ljestvice ove lige neodlučeno 2:2 na svom terenu, Zadar je ostao na vrhu ljestvice sa 29 osvojenih bodova. Svi ljubitelji nogometa su očekivali da će Zadar pobijediti i tako je izgledalo kada je poveo u 16. minuti susreta 2:1, no gosti su poravnali na 2:2 već u 28. minuti i taj je rezultat ostao do kraja susreta. Propustili su domaćini da se dignu na 31 bod da su osvojili još dva boda, no ovako su i s ovom zalihom prvi. Ne treba žaliti za propuštenim prigodama treba okrenuti „list“ i treba nastojati ubuduće da se one prigode poglavito Jurića i Gregova ne propuštaju. Treba cijeli susret dobro izanalizirati, vidjeti gdje se griješilo i u zadnjem ovom jesenskom kolu s Uskokom odigrati dobro i doma donijeti bodove. Uvjereni smo da to Zadar može iako je Uskok dobro posložena momčad koju dobro vodi nekadašnji trener Primorca, Mirko Labrović. Evo što je kazao za susret kapetan Zadra Domagoj Muić.

– Nažalost, nismo bili u pravom izdanju. Nedostajalo nam je energije i više raspoloženih igrača. Trebali smo bolje reagirati nakon što smo se brzo vratili iz minusa i poveli 2:1, ali ovo nije bio naš dan. Bilo je i puno prekida, tako da nismo uspjeli razviti našu igru, rekao Muić.

Vitezovi ništa ne prepuštaju slučaju, pa su tako na svom terenu pobjedom od 3:0 nad Uskokom oprostili se od svojih vjernih navijača za ovu polusezonu. Dakako da su ih na kraju susreta navijači dugo pozdravljali aplauzom i bodrenjem. Osvojeno je dosada 27 bodova, treći su na ljestvici s nakanom da tu ostanu i dalje. Zadnja dionica Viteza je gostovanje kod Kamena u Ivanbegovini. Objektivno mogu tamo dobro proći, važno je ne izgubiti. Tri zgoditka Uskoku su na neki način zalog da se s Kamenom dobro odigra. Strijelci Knežević, Begonja iz kaznenog udarca i Čirjak imali su svoj dan uz suigrače i mogu biti ponosni na ono što su ove jeseni na nogometnom terenu prikazali. Trener Marko Pinčić i dečki su na „prvu“ kliknuli i tako tjeraju dalje uz nove pobjede. Pa dečki i struka bravo!

Što se tiče susreta Primorac – Sloga poznato je da je odgođen iz razloga kako smo već javnost obavijestili o smrtnom slučaju vozača na putu prema Biogradu kada je vozio igrače i službene osobe Sloge, na ugibalištu Prkos.

Podsjetimo na stanje na ljestvici za klubove Zadarske županije:

Prvi Zadar sa 29 bodova,

Treći HV Posedarje sa 27,

a šesti Primorac sa 25 uz jednu neodigranu utakmicu.

01. lipanj 2024 03:22