StoryEditorOCM
SportOSVRT

Treća NL - jug 11. kolo: pobjede Zadra i Viteza, poraz Primorca!

Piše Ivica Gjergja
30. listopada 2022. - 11:53

U ovom kolu trećeligaši Zadarske županije „uhvatili“ su zasluženo šest bodova, Zadar je na svom terenu pobijedio GOŠK Dubrovnik 1919 2:0, a Vitezovi su u Posedarju također 2:0 slavili u srazu sa Slogom Mravince. Jedini koji je ispustio bodove u Unešiću je Primorac, poražen je 3:0 od Zagore, koja konkurira Zadru za prvo mjesto na ljestvici.

Zadrani su bili oslabljeni neigranjem Bubala i Muića, no odradili su dobro susret, bili dominantni, diktirali tempo igre, napadali, držali gospare izvan svog dijela terena i zasluženo na kraju slavili pobjedu od dva razlike, a moglo je biti i više izraženo golovima. Kad se sve uzme bitno je to što dečki mirno "stoluju" na vrhu ljestvice i drže prvo mjesto.

- Igra nije bila ona naša prava, ali to je zbog teškog terena. Imali smo dosta tehničkih pogrešaka, pogotovo u prvom poluvremenu. Ali, opet i ekipa iz Dubrovnika se branila sa svih deset igrača i uz poteškoće s terenom. Kad sve pogledamo, gosti nam nisu ništa ozbiljnije napravili. Postigli smo dva gola i što je najbitnije, uzeli nova tri boda, kazao je kratko trener Zadra, Želimir Terkeš.

Zadar je na prvom mjestu trećeligaške ljestvice jug sa 29 osvojenih bodova.

Vitezovi su počastili svoje navijače pobjedom nad dobro posloženom momčadi Sloge Mravince u kojoj igraju poznata imena. Nije dolazila pobjeda u pitanja Viteza, držali su sve pod svojom kontrolom u igri i rezultatu. Već zarana u 14. minuti poveli su zgoditkom Lovre Čirjaka, koji je u 40. postigao i drugi zgoditak i praktički završio utakmicu pobjedom. Lovre Čirjak je zaslužio epitet igrača susreta, njegove igre su dominantne, a profilirao se u strijelca i igrača ne samo utakmice nego i kola. Što je najbitnije, Lovre drži kontinuitet dobrih igara, a time i postaje strijelac. Svaka čast! No i ostali igrači iz „kuhinje“ trenera Marka Pinčića iskazali su se u htijenju i želji za pobjedom. Ova pobjeda je četvrta u nizu što je dodana vrijednost ovog uzornog kolektiva.

Trenutno je Vitez na petom mjestu sa 19 osvojenih bodova.

Nakon kup susreta sa prvoligašem Varaždinom, kao da je sve krenulo „nizbrdo“ u HNK Primorcu. Odigrali su nakon kupa dvije utakmice i u obje su poraženi. Kao da su pali igrom i rezultatom u „crnu rupu“, no uvjereni su svi da će trener Mirko Labrović pobuditi momčad, napraviti treninzima takve „rošade“ da će se „primorci“ jako brzo izvući iz ove poražavajuće letargije. Sljedeći susret će dati odgovor upravo na ovo o čemu govorimo. Što reći o srazu sa Zagorom u Unešiću, primorci su pali tek pred kraj susreta, kažu, zasluženo su domaćini uzeli sva tri boda.

Primorac je deveti na ljestvici sa 14 osvojenih bodova.

01. lipanj 2024 04:18