StoryEditorOCM
SportKAD ĆE TAJ PETAK...

Titula ostaje u Dalmaciji, puni Višnjik i Gripe opet će "gorjeti". Evo kad kreće finalna serija Zadra i Splita

Piše F. V.
17. svibnja 2024. - 13:29

Poznatih su termini finalnih utakmica Favbet Premijer liga košarkaša. Titula sigurno ostaje u Dalmaciji, u reprizi prošlogodišnjeg finala sastat će se Zadar i Split. Pitanje je samo hoće li trofej kao i lani opet završiti na Višnjiku ili će ipak nakon 21 godine čekanja opet doći na Gripe.

Za razliku od prošle sezone kada je Zadar u finalnoj seriji s 3:0 pomeo Split, ovaj put zbog "jedinice" u regularnom dijelu prvenstva prednost domaćeg terena imaju momci trenera Danijela Jusupa. To znači da će se prve dvije utakmice igrati u Zadru u petak i nedjelju 24. i 26. svibnja. Potom će se treći susret igrati na Gripama u srijedu 29. svibnja, kao i eventualni četvrti. U slučaju da o prvaku bude odlučivala majstorica, igrat će se ponovno u Višnjiku.

Finale se igra na tri pobjede. Sve utakmice moći će se pratiti i u televizijskim prijenosima na MAXSportu i na Sportskoj televiziji.  Podsjetimo, Zadar je do finala stigao s 2:0 protiv Dinama, dok je i Split trenera Slavena Rimca u polufinalu s 2:0 eliminirao rivala iz Zagreba, u tom slučaju Cibonu.

Evo i rasporeda prva tri dvoboja:

1. utakmica: Zadar – Split  24. svibnja 2024. (petak) u 20 sati (MAXSport i Sportska televizija)

2. utakmica: Zadar – Split  26. svibnja 2024. (nedjelja) u 20 sati (MAXSport i Sportska televizija)

3. utakmica: Split – Zadar  29. svibnja 2024. (srijeda) u 20 sati (MAXSport i Sportska televizija)

image
Zvonko Pavić/Cropix
31. svibanj 2024 22:25