StoryEditorOCM
Sport17. MALONOGOMETNI TURNIR NA MALE BRANKE „FERUČO VUKOŠA - FERI"

Tin najbolji, svi igrali za djevojčicu Petru Zrilić!

Piše Ivica Gjergja
2. srpnja 2017. - 10:30
fri1.JPG

Nakon 16 dana - večeri - završen je malonogometni turnir na male branke na Puntamici kod škole. U krasnom ozračju bilo je dosta ljubitelja malog nogometa. Turnir se odigrao u nekoliko kategorija, a nastupilo je ukupno 36 ekipa, tako da su prodefilirali kroz malonogometno igralište seniori 14. momčadi, veterani 9. momčadi, djeca 13. momčadi, revijalci i na kraju žene, četiri ekipe.

Ove godine učinjen je korak više pa je turnir nakon 17. godina održavanja, postao i humanitarnog karaktera. Naime, organizatori su „ustrojili" revijalni susret u kome su nastupila mnoga znana imena malog nogometa i nogometa uopće predvođeni bivšim reprezentativcem Marjanom Buljatom, Dragom Verunicom, Jerkom Mikulićem, Vedranom Ješom i drugima za doniranje financijske pomoći djevojčici Petri Zrilić, kojoj treba liječenje. Njenom ocu Branku, u ime organizatora Frane Fatović je uručio doniran novac od igrača, gledatelja i organizatora, svatko tko je koliko mogao dao je na čemu im se Branko zahvalio. Također je Branko primio majicu sa likom Feruća Vukoše Feria. Kako je „Feri" početak akcije Jerko Mikulić je obećao da će preko Danijela Subašića proširiti donaciju i u Francuskoj u Monacu.

Završna večer nije nikoga ostavila ravnodušnim, svi su uživali u dobrom haklu, a svatko je i našao dio onoga što se događalo na Puntamici, „komad" zadovoljstva za sebe. Završnu večer su otvorili dječaci svojim finalom. Na neki način oni su zagrijavali puk i uvodili ih u seniorsko finale koje je odigrano na visokoj razini hakla. Poglavito se to odnosi na Tin i ono što oni prezentiraju na turnirima, zaslužili su sve čestitke kao i njihovi protivnici iz momčadi Ludogoreca. Organizatorima Stelli, Jokiu, Marini, Frani samo riječi zahvale, sve su učinili na vrijeme i sa zadovoljstvom, a poseban prizor su bile upaljene 17 baklji za 17 turnira Feriju.

Finale seniora:
TIN- LUDOGOREC 3:1
PUNTAMIKA - Malonogometno igralište kod škole. Gledatelja 300. Sudac Krešimir Zrilić. TIN: Jakušić 1, Mandić, Katalinić 1, R. burčul, Mrkić 1, G. Burčul, Tuliumović. Voditelji: Tihomir Knežević i Edo Kvartuč. LUDOGOREC: Mitrović 1, Šišak, Čirjak, Sarić, Tokić, Šare. Voditelji: Paulo Colić i Perica Šare.

Već na startu susreta vidjelo se da su oba takmaca željna igre, a dominaciju je uspostavio na terenu Tin, gdje su Mandić i Katalinić sve držali u svojim nogama. Negdje u šestoj minuti susreta lijepu su akciju upravo ova dvojica „načinila" otvorio im se Jakušić koji je na vrijeme primio loptu i lijepo zabio za vodstvo. Ne predaje se Ludogorec, Mitrović i društvo imaju što pokazati. Lijepe su im akcije no Tin je čvrst, a Jakušić sve pokriva u obrani. I tako protječe igra sve do početka drugog dijela do 24 minute kada Mitrović poravnava, da bi na zadovoljstvo gledatelja samo minutu kasnije Toni Katalinić postigao vodstvo. Kreće Ludogorec na sve ili ništa i dobiva ovo drugo, jer im Mrkić u 32 minuti zabija zgoditak za konačnu pobjedu i Tin osvaja peharl pobjednika i lijepog novčanog iznosa.

-Znali smo se postaviti, odigrati upravo onako kako igramo u ligi i na drugim turnirima i zasluženo pobijediti dosta čvrstu i borbenu momčad. Tin je jednostavno bio bolji kazao nam je voditelj Tina, Edo Kvartuč.

Susret za treće mjesto: Lipić - Feri 5:2 (Lovretić 2, Jurlina 2, Klarin / Fatović, Tikulin). Najbolji, uzeli prvo mjesto Tin, pehar i 4000 kuna, drugo mjesto Ludogorac pehar i 2000 kuna, a treće mjesto Lipić i večeru u elitnom restoranu. Najbolji igrač je Roko Burčul (Tin), a strijelac Luka Šišak (7. zgoditaka Ludogorec).

Finale veterana:
HV 91 - PLOVANIJA 2:0
HV 91: Jovančević, Surić, Lulić 1, Baždarić, Jukić, Strika 1, Erlić. Voditelj: Draško Kelava. PLOVANIJA: M.Pedić, Vukić, Čulina, J. Pedić, Mikulec, Pavičić, Batur. Voditelj: Petar Zubak. „Vojnici" su nakon bolje igre zasluženo pobijedili i osvojili pokal pobjednika za veterane. Plovaniji nije pomogao ni gradonačelnik Branko Dukić, istina samo je svoje savjetovao,  jer je ozljeđen.

Susret za 3. mjesto: Tin - Puntamika 1:4(G. Burčul/ Vukoša 2, Duvnjak, Valiđić). Prvo mjesto pripalo je HV 91 pokal i 2000 kuna, drugo mjesto Plovanija pokal i 1000 kuna, a Puntamici večera. Najbolji igrač je Nino Surić (HV 91) , a stijelac Jure Čulina (sa 7. zgoditaka Plovanija).

Finale djeca:
PLOVANIJA - BILI BRIG 0:1
PLOVANIJA: Skukan, Senkić, Gagula, Rončević, Kevrić, Pelaić, Barić, Matak. Voditelj: Željko Skukan. BILI BRIG: T. Pavlović 1, Š. Župan Matešić, Galić, Teo Pavlović, P. Župan. Voditelj: Tome Pavlović. Dugo su igrači Bilog briga „lomili" Plovaniju i na kraju su postigli jedan zgoditak za pobjedu. Susret za 3. mjesto: Bistro kolodvor - Borik 1. Prvo mjesto osvojio je Bili brig, pokal, drugo mjesto Plovanija, a trece Bistro kolodvor. Najbolji igrač je Tino Pavlović (Bili brig), a strijelac Šime Župan (sa 9 zgoditaka Bili brig). Ovba su primili prigodne poklone.

Finale žena:
IPA I - SUPER CHICKS BIJELE 3:2
IPA I: Kovač 1, Vlatković, Klešnik 1, Dončević, Maruna, Kanjer 1. Voditelj: Zoran zekić. SUPER CHICKS BIJELE: Burčul, Ivandić 1, Klanac 1, Kevrić, Kolčeg. Voditelj: Danijel Zubčić. „Ipovke" su trenutno bolje i zasluženo su osvojile prvo mjesto. Druge su Super chicks, a najbolje igračice Viktoria Kovač i Sara Ivandić, koje su primile medalje.

Revijana utakmica:
TORTUGA PAMTIM SAMO SRETNE DANE - THE BAR 2:3 TORTUGA PAMTIM SAMO SRETNE DANE: Josip Jurjević 1, K. Jurjević, M. Jurjević, Volpi, Jurac, Antović, Vidaić, Krajnc. Voditelj: Karlo Albert. THE BAR: Vukoša 2, G. Burčul, Verunica, Buljat, Ješe 1, Mikulić. Voditelj: Ivica Radoš.

26. lipanj 2024 03:44