StoryEditorOCM
SportZADAR DOMAĆIN

Sve je spremno za odbojkaški Challanger Kup 2022. na Višnjiku!

Piše ZAdarski.hr
13. srpnja 2022. - 14:58

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o predstojećem odbojkaškom natjecanju ženskih seniorskim reprezentacija pod nazivom Challenger Kup 2022., prenosi ŠC Višnjik.

O pripremama za turnir, koji će biti održan od 28. do 31. srpnja 2022., a pobjednički sastav plasirat će se u Ligu nacija za 2023. godinu, najprije je govorio Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskoga odbojkaškoga saveza. On je istaknuo da zahvaljuje Gradu Zadru, ŠC-u Višnjik i Denisu Karloviću, direktoru, na izvrsnoj suradnji, te da Hrvatska, koja se i priprema na Višnjiku, zbog kvalitetne infrastrukture ima sve što je potrebno i da se osjeća kao doma. Žanić je izrazio nadu da će predstojeći događaj biti pravi odbojkaški festival, te informirao da će utakmice televizijskim signalom biti prenošene diljem svijeta. Ulaznice po cijeni od 50 kuna (dnevna karta) prodaju se na platformi eventim.hr

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, u uvodu je kazao da je Višnjik već spreman za natjecanje, te dodao:

– Čast nam je i zadovoljstvo što ćemo biti domaćin ovom natjecanju. Istaknuo bih izvrsnu višegodišnju suradnju s Hrvatskim odpojkaškim savezom koji Višnjik odabira i kao bazu za pripreme i kao mjesto za održavanje velikih međunarodnih natjecanja. Višnjik ima optimalne uvjete, ali mi intenzivno djelujemo i s HOS-om za blisku budućnost planiramo zahvate za još bolje uvjete za odbojkašku igru. Ovaj je događa i promocija Zadra i Višnjika.

U ime igračica iz hrvatske reprezentacije Lucija Mlinar izrazila je vjeru da će nastup na turniru biti kvalitetan i dodala:

– Ekipa je pomlađena, imamo i novog izbornika i puno radimo na uigravanju, kao i na tehničkom i taktičkom planu. Vjerujem, kao i moje suigračice, da će odaziv gledatelja biti dobar i da ćemo svi uživati u odbojci.

Turski stručnjak Ferhat Akbaš, na koncu, zaključio je da reprezantacija radi prema planu i programu, da se igra dotjeruje, radi se i na sportskoj formi, te zaključio da u Zadru očekuje kvalitetan nastup u jakoj konkurenciji, prenosi ŠC Višnjik.

Raspored turnira u Zadru:

Četvrtak, 28. srpnja 2022.: Hrvatska – Kazahstan u 17 sati; Belgija – Češka u 20 sati.

Petak, 29. srpnja 2022.: Kolumbija – Francuska u 17 sati; Portoriko – Kamerun u 20 sati.

Subota, 30. srpnja 2022.: Polufinalne utakmice u 17 i u 20 sati.

Nedjelja, 31. srpnja 2022.: Utakmica za treće mjesto u 17 sati; finale u 20 sati.

23. lipanj 2024 05:19