StoryEditorOCM
SportGLINENI GOLUBOVI

Strelište letećih meta Žmirići ovog je vikenda bilo poprište najboljih hrvatskih majstora streljaštva, a evo i rezultata natjecanja

Piše Branko Božić
12. srpnja 2020. - 21:38

Čuveno i jedno od ponajboljih u Hrvatskoj, zadarsko strelište letećih meta ¨Žmirići¨, ovog je vikenda bilo poprište najboljih i najspremnijih hrvatskih majstora streljaštva. Naime, u organizaciji Hrvatskog Streljačkog saveza iz Zagreba, te u suorganizaciji i domaćinstvu zadarskog streljačkog kluba ¨Lovac¨ i njegovih čelnika predsjednika Daniela Telesmanića Dida, tajnika Ardena Draževića i ostalih, upriličeno je održavanje Trećeg kola hrvatskog Kupa u gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini Trap.

Riječ je o sportskoj manifestaciji s koje će najbolji strijelci nastupiti na državnom natjecanju, što će se ako to naravno dozvole prilike glede koronavirusa, održati u mjestu Lukavec pored Velike Gorice 28 i 29 kolovoza ove godine.Što pojedinačno što ekipno, u nadmetanju za ponajbolji plasman učešće je uzelo preko stotinu strijelaca iz Zadra, Zagreba, Siska, Pule, Koprivnice, Dubrovnika, Makarske, Pule, Bjelovara, Karlovca i ostalih hrvatskih gradova. Među njima su bila i dvojica hrvatskih olimpijaca Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz. Takmičenje su također uz brojne gledatelje i ljubitelje navedenog sporta, došli popratiti gosti iz Italije i Slovenije.

Dvodnevno natjecanje prošlo je u natjecateljskoj i drugarskoj atmosferi, bez iti jednog prigovora od strane natjecatelja i članova njihovih klubova. Za besprijekornost manifestacije uz njezine neposredne sudionike te domaćine, pobrinuli su se svojski izaslanici HSS kroz tijela koja su pratila natjecanje. Tako su u Komisiji za natjecanje bili predsjednik Željko Vađić i članovi Arden Dražević i Davor Gmižić. Na čelu Komisije za kvalifikacije bio je predsjednik Zvonimir Sedmak, dok su Komisiju za žalbe činili predsjednik Zvonimir Sedmak i članovi Daniel Sedmak i Milivoj Pećec. Dakako da su i svoj veliki obol natjecanju dali korektni i sigurni suci u polju Zvonimir Sedmak, Dragan Maričić, Daniel Sedmak, Željko Vađić i Milivoj Pečec.

Nakon što je na dva strelišta u idealnim vremenskim uvjetima okončana bespoštedna i fer play borba, s velikom se je pozornošću isčekivala objava konačnih rezultata te naravno imena pobjednika. Po onome što je objavilo Povjerenstvo za natjecanje, u srazu jedanaest natjecateljskih ekipa prvo mjesto pripalo je sastavu ¨Gord¨ iz Velike Gorice čije su boje branili (Paolo Labinjanin, Marko Germin, Kristijan Kancelar). Drugo mjesto pripalo je ekipi ¨Podravka¨ iz Koprivnice (Tihomir Marijančić, Damir Mehkek, Zvonimir Pavošević) dok je treće mjesto osvojio sastav ¨Novi Zagreb¨ iz Zagreba (Ivan Sušnić, Radovan Abramović, Davor Garašić).

Kod juniora prvo mjesto osvojio je Bruno Božić klub ¨Lipovec¨ iz istoimenog mjesta 104 boda, drugi je bio Ivica Vuković 'Turopolje' Lukavec 101 bod a treći Matej Vuković ¨Turopolje¨ Lukavec 97 bodova. Pojedinačno u grupi (B) prvo mjesto sa 22 boda osvojio je Damir Lončar, drugo mjesto u međusobnom raspucavanju sa 19 bodova pripalo je Hrvoju Pinčeviću a treće Ratku Radičeviću također sa 19 bodova. U (A) grupi prvo mjesto nakon međusobnog raspucavanja sa 42 boda osvojio je olimpijac Josip Glasnović, drugi je bio sa istim brojem bodova Kristijan Kancelar a treći sa 33 boda bio je Marko Germin.

Recimo na kraju kako su na zatvaranju takmičenja pobjednicima pehare, medalje i priznanja na prigodan način uručili, u ime domaćina predsjednik zadarskog streljačkog kluba Lovac Danijel Telesmanić Did te u ime HSS Željko Vađić. Njih su se dvojica ujedno prigodnim riječima  zahvalili svim sudionicima ovog za mnoge nezaboravnog događaja, te su ih pozvali da se dogodine u ovo isto vrijeme u još većem broju okupe na strelištu Žmirići.Nakon uzbudljivih natjecanja i podjele priznanja uslijedio je zajednički ručak na terasi streljane. Njega je za sve okupljene priredilo osoblje zadarskog restorana vlasnika Željka Batura. Na koncu zadarski domaćini i njihovi gosti, do sličnog idućeg druženja na strelištu Žmirići, rastali su se uz rukovanje i srdačne pozdrave.

24. travanj 2024 13:09