StoryEditorOCM
SportKAKVE RIJEČI

Srbi se u najavi finala Lige prvaka uhvatili Luke Modrića: Djedica, baka... Kažu da je čovjek mrtav, da je penzos...

Piše Sport SD
1. lipnja 2024. - 15:52

Večeras je veliko finale Lige prvaka. Tko će pokoriti Europu?

Trener dortmundske Borussije Edin Terzić rekao je u petak da je Real Madrid favorit u subotnjem finalu Lige prvaka, ali da njegova momčad nije došla u London gledati kako protivnik podiže pehar.

"Real Madrid je favorit, ali to nam nije važno. Moramo biti hrabri. Nismo ovdje kako bismo gledali kako Real opet podiže pehar Lige prvaka", izjavio je 41-godišnji Terzić na konferenciji za medije u Londonu.

No, oči velikog dijela nogometnih fanatika usmjerene su i prema hrvatskom ‘zimzelenom‘ Luki Modriću. Svijet se divi njegovom elanu u poznim godinama, a srpski Blic posvetio mu je poseban tekst. Zapravo, sjetili su se kako su o Modriću pisali 2023. godine:

‘Kažu da je kao baka. Ili kao djed. Da je spreman za mirovinu. Da je mrtav... Tako kažu, vjerovali ili ne, za Luku Modrića. I onda ih taj penzos, kojeg ni klinci ne mogu uhvatiti lasom, zavrti.

Stvarno bih volio da sam mrtav kao Luka Modrić. Da sam takva baka. Dolazi čovjek kojeg su laici natjerali da se povuče na kultni Anfield i na terenu ispriča priču kako se nogomet igra. Recimo, kod petog pogotka Reala Liverpoolu (da, pobijedili su ga 5:2) ovaj 38-godišnjak je poput japanskog vlaka proletio pored 19-godišnjeg Stefana Bajčetića kojemu bi  mogao biti otac, a otresao ga s leđa kao dlaku i kreirao kontru iz koje su "kraljevi" izbacili Kloppovu momčad. Esencija nogometa! - piše Blic.

I Srbi mu se dive i klanjaju, čovjek traje nevjerojatno dugo, na top razini.

image
Oscar Del Pozo/Afp

 

23. lipanj 2024 14:16