StoryEditorOCM
SportKVALIFIKACIJE ZA EP

Sesarovi izabranici preko Francuske, Bosne i Hercegovine i Cipra traže odlazak na Eurobasket!

Piše Dražen Žura
22. veljače 2024. - 19:32

Hrvatski košarkaški reprezentativci su u četvrtak nešto prije 14 sati sletjeli u Brest, ponovimo, tamo ih očekuje ogled S Francuskom, na otvaranju kvalifikacijskog turnira za odlazak na Eurobasket 2025., koji će se igrati u Cipru, Finskoj i Poljskoj. Upravo je Cipar u našoj skupini, zajedno sa spomenutom Francuskom te Bosnom i Hercegovinom. Kako su Ciprani domaćini, automatski su već „unutra”, tako da će se valjati izboriti za jedno od dva mjesta koja znače uvrštenje na ovo prestižno natjecanje koje će okupiti 24 reprezentacije. O Francuzima iznimno visoko mišljenje ima izbornik Josip Sesar koji nam je prije priče o onome što čeka njega i igrače, kazao kako je u vrijeme dolaska u Brest bilo podosta kišovitije nego u čuvenoj pjesmi Jacquesa Preverta „ Sjeti se Barbara”.

- Uh, baš je kišilo nad Brestom, međutim, važno je da smo prošli taj dio priče – kazao je Sesar i "podbacio" loptu....

- Ranije sam rekao kako nismo imali dovoljno vremena za neku ozbiljniju pripremu, međutim, dobro je što imamo devet igrača od zadnjeg našeg projekta, trebalo osvježiti ideje u našoj igri. Stalno ističem, ali mogu još jednom kazati kako imamo homogenu i karakternu momčad pred kojom je Francuska u čijem sastavu je osam euroligaških igrača. Ono što nam osim njihove kvalitete predstavlja problem, jest način kako igrati, obzirom da su oni zadnji put bili na okupu tijekom Svjetskog prvenstva, a u međuvremenu su dosta izmijenili momčad. Individualno znamo sve njihove vrijednosti i što su u stanju napraviti, ali ne smijemo se previše osvrtati na to nego gledati sebe i nastojati ciljati lošije strane kojih imaju – razmišlja Sesar.

Nedvojbeno, u našem sastavu najzvučnije ime je Mario Hezonja, igrač Real Madrida oko kojeg se vrti priča o velikom transferu koji će odjeknuti...

- Hezonja je malo kasnio iz Španjolske gdje je Real kao pobjednik Kupa imao svoje obveze, tako da smo zajedno odraditi tek jedan trening. Svojim dolaskom, podignuo je samopouzdanje ostalima, svima je dobro poznato kako je sazrio kao igrač i uživa status jednog od najboljih igrača u Europi. Mario je odmah istaknuo jednu izreku: "Lanac je onoliko jak koliko je jaka njegova najslabija karika!".

Što se utakmice tiče, naš je cilj igru usmjeriti u onom smjeru koji nama odgovara, uvjeren da ćemo obrambeno i napadački odgovoriti na pravi način. Ukoliko u zadnjih pet minuta uđemo u "egalu" onda imamo jako dobre izglede za vrhunski rezultat- zaključio je Sesar.

Utakmica se igra u petak s početkom u 20.30 sati. Uz izravan TV prijenos isključivo u programu Sportklub 3.

 

25. travanj 2024 19:33