StoryEditorOCM
SportTURNIR ZAGREB OPEN

Sedam zemalja, 155 natjecatelja, a Zadrani u vrhu piramide! Bravo za BK Ares, evo kako su odigrali mečeve i uzeli zlato!

Piše Ivica GJERGJA
30. listopada 2023. - 17:42

Na 12. međunarodnom boksačkom turnir u Zagrebu koji je održan u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu, u organizaciji Zagrebačkog boksačkog saveza, lijepo je bilo biti član BK Ares iz Zadra. Naime, „Aresovci“ su pored 155 mladih boksačica i boksača iz sedam zemalja - Irska, Poljska, Slovačka, Češka, Crna Gora, Slovenija i Hrvatska, bili izuzetno uspješni u četiri dana natjecanja (od 25 - 29) listopada.

Tako je Ivan Nekić u finalu boksao s reprezentativcem Hrvatske Jurajem Tutundićem iz BK Brod, koji je u polufinalnom ogledu svladao protivnika prekidom u prvoj rundi. U finalu Ivan je imao jako teškog i iskusnog protivnika te su prve dvije runde bile tijesne, a onda je u trećoj rundi ubacio u „brzinu više“ i ostvario pobjedu. Ovom pobjedom Ivan je po četvrti put osvojio međunarodni turnir. Da podsjetimo pored ovog uspjeha Ivan ima broncu s kadetskog Europskog prvenstva, što govori da se radi o vrhunskom mladom boksaču.

Pak Mihael Baričević je u finalu, odradio dobar meč u kojem je falilo malo više koncentracije za pobjedu. On je na kraju izgubio no boksao je s boksačem iz Slovenije koji je uvjerljivo pobijedio jednog od najboljih Gabrijela Kapetanića iz BK Brod u polufinalu.

I na kraju, Andrejas Baričević je boksao protiv zadarskog boksača Ivana Skoblara te tijesno izgubio 2:1 i uzeo broncu.

- Što reći nego da smo u klubu zadovoljni ostvarenim. Iz turnira u turnir iz natjecanja u natjecanje idemo maksimalno dobro pripremljeni, a kakve rezultate postižemo vidljivo je iz ostvarenog. Što se tiče ovog međunarodnog turnira naši boksači odradili su odlične borbe i stekli novo veliko međunarodno iskustvo te ostvarili sjajne rezultate. Čestitke boksačima na ostvarenom njihovo najplodonosnije vrijeme dolazi, a učinjeno dosad je veliko iskustvo za sljedeće borbe. Koristim priliku da zahvalim instruktoru Krav Mage Zadar, Mili Romiću na odličnoj kondicijskoj pripremi naših mladih boksača, a naša suradnja se pokazala „pun pogodak“, kazali su nam u glas treneri BK Ares, Vedran Bajlo i Nikola Marketin.

Kad smo kod boksa u BK Aresu, imamo informaciju da će inače educirani magistar kineziologije Niko Marketin trener, ima zahvalnu dužnost educirati djecu, dječjega vrtića „Petar Pan“ kao voditelj u sportskom programu?

- O, da. Bit će mi zadovoljstvo s djecom provodit kraći sportski program, dva puta tjedno u dvorani Boksačkog kluba „Ares“, te na vanjskim igralištima ŠRC „Višnjik“, radujem se početku, kazao nam je Niko Marketin.

01. lipanj 2024 22:47