StoryEditorOCM
SportUSKRŠNJI MITING

Sandra Perković kao poseban motiv: Tabak, Prenđa i Jurešić osvojili nova odličja i najavili uspješnu sezonu AK Alojzije Stepinac

Piše Zadarski.hr
2. svibnja 2022. - 10:15

Na Uskršnjem mitingu održanom u subotu u Splitu nastupili su i atletičari AK Alojzije Stepinac iz Zadra.

Bila je to prilika mladim zadarskim sportašima da se okušaju u međunarodnoj konkurenciji i uhvate zamah za izazove koji ih čekaju u nadolazećoj sezoni, ali i nastupe rame uz rame uz najveću zvijezdu hrvatske atletike Sandru Perković koja je pobijedila u bacanju diska sa svojim najboljim rezultatom ove sezone od 66,16 m.

Mlađa kadetkinja AK Alojzije Stepinac Ariana Tabak osvojila je srebrno odličje u konkurenciji 28 djevojaka u disciplini bacanje vortexa s odličnim rezultatom 50,24 m.

Srebrnu medalju osvojila je i Cvita Prenđa u utrci limačica rođenih 2014. godine. Cvita je ovu dionicu istrčala u vremenu 10,67 sek.

Mlađi kadet Dorijan Jurešić je u skoku u dalj doskočio do trećeg mjesta i brončane medalje sa skokom od 4,70 m.

Najmlađe atletičare AK Alojzije Stepinac već u nedjelju 8. svibnja očekuju novi izazovi. Na atletskom stadionu Športskog centra Višnjik održat će se Proljetno prvenstvo Zadarske županije u Kids Athleticsu. U nedjelju 15. svibnja na istom mjestu na rasporedu je treće kolo Dalmatinske lige na kojem će se hvatati novi rekordi i odličja i brusiti forma za nadolazeće Prvenstvo Dalmacije za starije kategorije (Split, 29. svibnja) te državna prvenstva koja su na rasporedu u lipnju i srpnju.

AK Alojzije Stepinac će u nedjelju 22. svibnja biti domaćin Prvenstva Dalmacije za limače, a iz kluba najavljuju i treću utrku Petica ta Domovinu koja će se održati u subotu 28. svibnja. Riječ je o utrci dužine 5 km koje se održava povodom Dana državnosti te donosi bodove u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi. Trčat će se oko ŠC Višnjik sa startom i ciljem ispred dvorane Krešimir Ćosić.

03. srpanj 2024 20:59