StoryEditorOCM
SportFOTO

Prvi međunarodni U-18 nogometni turnir "Hrvoje Ćustić": Pobjednik Hajduk - zasluženo!

Piše Ivica GJERGJA
16. travnja 2023. - 18:46
Zadar, 160423. Stadion Stanovi. Finalna utakmica prvog Medjunarodnog nogometnog turnira U-18 Hrvoje Custic izmedju momcadi HNK Hajduk i NK Osijek. Na fotografiji: Svetko Custic, otac Hrvoja Custica urucuje pehar igracima Hajduka.Jure Miskovic/Cropix

Završnica Međunarodnog turnira „Hrvoje Ćustić“ odigrana je na igralištu Stanovi, a u njemu su se sastali momčadi Hajduka i Osijeka. Oni su najviše pokazali do finala i zasluženo su ga odigrali. Osvajač turnira je Hajduk koji je sa dva zgoditka pobijedio, te primio veliki prijelazni pehar iz ruku oca Hrvoja, Svetka Ćustića. Pobjednicima je pehar u trajno vlasništvo predao predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Drugo mjesto osvojili su igrači Osijeka, pehar im je predao dopredsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Leo Burčul, a odličja Iva Bokanović, predsjednica HNK Zadra, suorganizatora turnira. Pehar za treće mjesto pripalo je Lokomotivi koja je pobijedila Gyor, sve je prije obavljeno u Polači gdje se susret i igrao, priznanja su predali Zorislav Srebrić iz HNS-a, te predsjednik Dragovoljca Danijel Zubčić i predsjednik Polače Stipe Prtenjača..

Najbolji pojedinci: vratar Marin Biočić (Hajduk), strijelac također dolazi iz Hajduka Karlo Antunović postigao je pet zgoditaka, a najbolji igrač je Filip Mažar (Osijek). Prigodne darove dodijelili su im Krševan Santini, Šime Erlić ministar u Vladi Hrvatske, te Darko Banić predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije.

Nakon pet dana i 22 utakmice završen je ovogodišnji Međunarodni nogometni turnir Hrvoje Ćustić na kojem je igralo 12 momčadi na tri lokacije. Sve utakmice bile su kvalitetne, vidljivo je da ima talenata i potencijala, a u njihovoj igri uživali su kako gledatelji tako i nogometna struka. Pred svečanost i dodjelu priznanja predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić kazao je:

- Dragi naši sudionici turnira Hrvoje Ćustić te gospodine predsjedniče HNS-a Marijane Kustiću, hvala vam što ste s nama na završetku turnira. Uspomena na Hrvoja bit će konstantna, a turnir u njegov spomen održavat ćemo svake godine, probili smo led. Još jednom svim sudionicima želimo zahvaliti na fer i korektnoj igri.

Finale:

HAJDUK – OSIJEK 2:0 (0:0)

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 300. Sudac: Ante Žilić. Pomoćnici: Katuša i Čulina.

Strijelci: 1:0 Antunović (46), 2:0 Antunović (64).

Najbolji igrač. Karlo Antunović (Hajduk).

HAJDUK: Biočić, Hrgović, Božić, Proleta, Shahini, Roić, Antunović, Bobanović, Ivanišević, Carev, Prusina. Još su igrali: Lysenko, Škara, Bistre, Vranješ, Peruzović, Maršić, Marinović, Jurak. Trener: Luka Vučko.

OSIJEK: Marić, Perković, Lončarević, Mažar, Lugarić, damjanocvić, Prekoredac, Perić, Barišeić, Solić. Još su igrali: Begović, Petrović, Zahirović, Herceg, Majdenić, Grgić, Marković, Okuka. Trener: Roland Grnja.

Već na samom početku finala bilježimo sa svake strane po prigodu, no vratari su na mjestu. Otvorena borbena utakmica se nastavlja i dalje, no nema golova, izjednačena igra oba protivnika, a tim rezultatom je završio prvi dio.

Na samom otvaranju u 46. minuti kardinalno je pogriješio vratar Osijeka. Hajduk dominantan, ispucao je loptu točno za Antunovića, vratar napušta gol, Antunović ga je samo prebacio i zabio za 1:0. Igra se i dalje otvoreno, Hajduk bolje stoji, ima više prigoda, a onda sve isto kako kod prvog gola, vratar Marić ponovo griješi, a sretnik Antunović ne i povisuje za svoj tim na 2:0 u 64 minuti.

Pametnom igrom od noge do noge Hajduk je odigrao do kraja susreta, a kada je sudac odsvirao kraj, „hajduci“ su poletjeli jedan drugom u zagrljaj i slavili uz pjesmu: Hajduče, Hajduče, te se okitili prvim peharom na turniru Hrvoje Ćustić - zasluženo, bili su najbolji. Pored pehara za prvo mjesto Hajduk ima najboljeg vratara i strijelca.

-Tuku me emocije, ne mogu vam ništa reći kad se sjetim našeg Hrvoja, hvala mojim dečkima što su osvojili pehar, sa gropom u grlu kazao nam je kratko trener Hajduka Luka Vučko.

Susret za treće mjesto:

LOKOMOTIVA – ETO FC GYOR 2:1 (0:1)

Strijelci: 0:1 Maharos (17)/ 1:1 Ramić (64), 2:1 Canjuga (65).

Jednom neopreznošću obrane Lokomotive, Gyor je došao u vodstvo u 17 minuti preko Maharosa, da bi u drugom dijeli „Lokosi“ uzeli sve u svoje noge, zaigrali žustro i u dva minuta polučili dva zgoditka preko Ramića i Canjuge za osvajanje trećeg mjesta na turniru.

 

18. lipanj 2024 01:31