StoryEditorOCM
SportFOTO: DESET GODINA OD TRAGEDIJE NA STANOVIMA

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće za Dvanaestog anđela, Hrvoja Ćustića

Piše Ivica Gjergja
3. travnja 2018. - 21:30
custic4-030418_resize.JPG

Prije deset godina, u utorak, 3. travnja, smrtno je stradao igrač NK Zadra, Hrvoje Ćustić. Na Stanovima – igralištu NK Zadra danas je u 17 sati počelo obilježavanje obljetnice s polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu neprežaljenog Hrvoja.

Obilježavanju desete obljetnice smrti nazočili su svi prvotimci, stručni stožer, uprava, znanci i prijatelji NK Zadra.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza izaslanik predsjednika Davora Šukera bili su Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš. Izbornik ženske A reprezentacije Hrvatske, Božidar Miletić doveo je kompletnu ekipu sa stručnim stožerom. Nakon polaganja cvijeća, paljenja svijeća i molitve uputili su se u Murvicu, gdje su također ostavili cvijeće i zapalili svijeće na Hrvojevom grobu. U mjesnoj župnoj crkvi u 18 sati don Ivica Jurišić služio je svetu misu zadušnicu.                           

Obilježavanje obljetnice nastavlje se na Stanovika u subotu, 7. travnja u 16,30 sati kada NK Zadar igra utakmicu 23. kola 3. HNL - jug protiv Neretvanaca. Bit će to kako kažu u klubu mnogo više od obične prvenstvene utakmice. Bit će to dan, kada će sve što rade biti posvećeno Hrvoju. Zato se pozivaju svi Zadrani i prijatelji nogometa da se pridruže na Stanovima te da još jednom svi skupa odaju počast našem Dvanaestom anđelu, stoga napunite Stanove za Hrvoja i nogomet, jer bi on to htio!

- Svake godine kada dolazimo ovdje prisjetimo se našega Hrvoja, reprezentativca i člana U-20 i U-21, igrača NK Zadar i nekoliko drugih klubova. Jednog sjajnog mladića, odličnog nogometaša koji je imao sve od ponašanja do igre. Nezamislivo je da njega više nema i svaki put kada dolazimo ovdje uvijek mislimo kako će se sada nešto dogoditi pa da ćemo ga sresti, kako je bio vedra duha. Bio je dečko animacije koji je stvarao dobre odnose. Jedan štimung jednu optimističnu atmosferu i mi smo ga kao takvog zadržali u svojim mislima. Na toj nesretnoj utakmici, a prije nje igrao se nogomet 70. godina na tom igralištu nikada se ni približno tako što nije dogodilo. Nažalost, završilo je tragično za sve nas. Nije da se mi jednom sjetimo njega, nego kada god gledamo utakmice na ovom stadionu neminovno je sjećanje na Hrvoja, koji je ostavio takav dojam pa mi se čini da se dogodilo prije dvije tri godine, a ne deset. Sigurno je da će nam Hrvoje ostati u trajnom sjećanju kao osoba i igrač par ekselans, s gropom u grlu kazao nam je izaslanik Predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić

01. lipanj 2024 16:11