StoryEditorOCM
SportŽUPANIJSKI NOGOMET

Pogotkom Luke Vodopije biogradski Primorac osvojio Kup - Dragovoljac poražen istim rezultatom kao i prije četiri godine!

Piše Ivica Gjergja
31. svibnja 2022. - 23:11

PRIMORAC – DRAGOVOLJAC 1:0(1:0)

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja: 200. Sudac: Tadija Babić (Pridraga). Pomoćnici: Agičić i Žilić.

Strijelci: 1:0 Vodopija (31)

Najbolji igrač: Luka Vodopija (Primorac).

PRIMORAC: Čulin, Marko Colić, Kulaš, Birkić, Katuša (od 59. Kadija), Bitunjac, Vodopija , Nakić, Musa, Šare (od 65. Mehić). Trener: Marko Moravčić.

DRAGOVOLJAC: Barić, Jović, Kojić, L. Baraba (od 82. Zdrilić), Mateo Colić (od 73. J. Baraba), Bašić, Vujević, Lerga, Lučić, Lončar, Surać. Trener: Jure Čulina.

Nakon odsvirane himne počeo je susret finala i odmah su igrači Primorca krenuli s centra prema golu Dragovoljca. Idealno je nabacio s desne strane Nakić no nije bilo nikoga od njegovih napadača da primi loptu. Uzvratili su Poličani na drugoj strani - brzonogi Marko Kojić je nakon što je obrana propustila jednu loptu ušao na nekih 10 metara i tukao, no nije pogodio.

Nastavljaju jedni i drugi igrom između dva kaznena prostora bez osobitih prilika za gol. Iznenada je Musa stvorio si sam priliku na način da je probio lijevi bok i idealno centrirao, no Katuša nije bio na mjestu, a vratar Barić je pokupio loptu. Samo dva minuta kasnije u 18-toj Musa je pucao glavom no slabo, tako da je lopta jedva došla do vratara. U ovom periodu igre ravnopravni su suparnici, nema nikakvih opasnosti po gol.

U 31. minuti se za jednu loptu na polovici terena Dragovoljca izborio Nakić koji je povukao nekoliko koraka, izvrsno uposlio Katušu, a ovaj ubacio na 11 metara od gola gdje nalijeće Vodopija i zabija za 1:0. Nastavljaju Primorci i u 37. minuti jednu dugu loptu ubacio je Musa u peterac na koju je za pola koraka zakasnio Vodopija. U smiraj prvog dijela Martin Surać za Dragovoljac je imao dvije prigode no vratar Čulin je obje obranio. Poluvrijeme je završeno vodstvom Primorca.

Na otvaranju drugog dijela Dragovoljac je imao prigodu koju su stvorili Vujević i Kojić no Čulin je bio brži. U 54. minuti Vujović je „izbacio“ u for Kojića koji izbija sam pred Čulina koji brani njegov udarac. Samo minut kasnije sve je napravio Mateo Colić dobro je i pucao, ali je vratar Primorca obranio. Nakon toga preuzimaju inicijativu igrači Primorca preko Mehića i Nakić ali su mreže ostale netaknute, da bi brzom kontrom Mateo Colić pogodio vratnicu na drugoj strani (74. minut). Nekoliko je puta dobro

zaprijetio Dragovoljac preko Kojića no nije bilo promjene rezultata. Prema svemu viđenom zasluženo je Kup osvojio Primorac.

Nakon završetka susreta pokal pobjednika i kolajne predao je kapetanu Primorca Stefanu Lazarevskom, predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić. Pokal Dragovoljcu dopredsjednik Saveza Leo Burčul, dok je zahvalnice sucima i službenim osobama udijelio Jere Čulina, povjerenik za suđenje.

Put do finala Primorca i Dragovoljca!

Put do finala, Primorac: 1/8 finala Arbanasi – Primorac 2:4, ¼ finala Primorac – Bibinje 3:0, Primorac – HV Posedarje na jedanaesterce 4:2(0:0).

Dragovoljac: 1/8 finala Dragovoljac – Vrčevo 5:0, ¼ finala Dragovoljac – Velebit 4:2, ½ finale Hajduk (P) – Dragovoljac na jedanaesterce 3:4 (1:1).

Zadarske mažoretkinje na finalu!

Zadarske mažoretkinje su napravile špalir pri izlasku  igrača jednog i drugog sastava, da bi na poluvremenu izvele svoj repertoar, na oduševljenje gledatelja koji su ih aplauzom ispratili s igrališta.

Nakon četiri godine Primorac – Dragovoljac!

Prije četiri godina (2018. godine) u finalu županijskog Kupa sastali su se isti protivnici Primorac i Dragovoljac. Primorac je tada pobijedio 1:0 isto kao i danas te uzeo pokal pobjednika.

 

 

 

 

25. travanj 2024 07:47