StoryEditorOCM
Sport„ZLATNI ORLANDO“

Plivači PK Zadar u Dubrovniku osvojili šest medalja!

Piše Ivica GJERGJA
14. lipnja 2022. - 19:21

Na Međunarodnom mitingu „Zlatni Orlando“ u Dubrovniku u organizaciji Plivačkog kluba Jug, na 50m bazenu u Gružu, nastupilo je 257 plivača iz 7 zemalja Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Ukrajine i Azerbajdžana. Natjecatelji su bili razvrstani u 3 dobne kategorije: A-seniori, B-juniori i C-mlađi juniori. Plivalo se ukupno 16 pojedinačnih disciplina u muškoj i ženskoj kategoriji.Ove godine domaćin PK Jug je slavio 100 godina Kluba pa je natjecanje bilo u ekstra svečanom tonu.

I ove godine sudjelovali su neki od najjačih imena europskog plivanja, olimpijac, svjetski rekorder i europski prvak Szebastian Szabo i višestruka olimpijka i osvajačica svjetskih i europskih medalja Zsuzsanna Jakabos.

Za Plivački klub Zadar plivali su: Petar Jukić, Dina Volarević, Sara Zrilić, Danica Sorić, Nora Stipanov, Katarina Kozulić i Sarah Michelle Coha u pratnji trenerice Josipe Nekić, dok je trenerica Maja Štrbac bila službeni sudac natjecanja. Plivačica Rita Herceg i trener Željko Olujić boravili su u Dubrovniku 9. – 12. lipnja u sklopu Nacionalnog regionalnog centra, u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza.

Mlađi plivači su nakon dugo vremena zaplivali u 50 m bazenu, plivali su se novi osobni rezultati i medalje. Mlađa juniorka Rita Herceg otplivala je rezultate vrijedne medalje u apsolutnom poretku. Najveći broj bodova (623), plivala je u disciplini 50 m prsno s vremenom (34.42), a gdje je bila druga u A i C kategoriji. U disciplini 100 m prsno (1:16.31), također je bila srebrena u A i C kategoriji. Juniorka Sarah Michelle Coha na 50 m prsno (37.79) doplivala je do bronce u B kategoriji. Juniorka Dina Volarević bila je druga na 50 m slobodno (28.98) u B kategoriji i peta na 100 m slobodno.

– Organizator PK Jug je svim sudionicima omogućio ulaz na Dubrovačke zidine tako da je i slobodno vrijeme na ovom natjecanju provedeno na najljepši mogući način, za sve učinjeno za natjecatelje sve kako našim plivačima tako i domaćinu, kazala je trenerica PK Zadra, Josipa Nekić.

29. svibanj 2024 07:46