StoryEditorOCM
SportPORAZ OD ŠKRLJEVA

Plaća li Sonik Puntamika danak zbog čestih utakmica i kratke klupe? Evo što kaže trener Roko Jurlina

Piše Ivica Gjergja
14. travnja 2022. - 20:27

Nakon tri pobjede, sinoć su u kultnim Jazinama košarkaši Sonik Puntamike poraženi od trenutnog prvoplasiranog na ljestvici Lige za ostanak Adria Oil Škrljevo 65:83. „Punta“ je slabo otvorila susret i upravo čega se pribojavao trener Roko Jurlina i dogodilo se. Nisu mogli zaustaviti Barnjaka i Jelenkovića.

Najbolji pojedinac susreta bio je upravo Josip Barnjak,  s dvije trice je otvorio susret, igrao izvrsno i svoje vodio ka pobjedi. Toni Jelenković se igrao i svesrdno ga pomogao. Puntamičani su već u prvoj dionici upali u minus iz koga se bilo teško vaditi pored odlično posložene momčadi s Kvarnera. Gosti su tijekom cijelog susreta vodili i zasluženo pobijedili. Josip Barnjak je bio najbolji kod gostiju s 23 poena, a kod Sonik Puntamike Dino Palčić s 14 poena. Evo što su kazali akteri susreta.

-Jednostavno nismo bili energetski u utakmici, vidjelo se to od samog početka zagrijavanja. Moguće je da je došlo i do zamora, jer igramo svaki treći dan, a mali je fond igrača i teško je to izdržati. Ostaje nam sada sedam dana do idućeg susreta, treba se odmoriti i dobro spremiti za taj sraz. Ostanak u ligi? Ovisimo sami o sebi, imamo dvije utakmice, doma dvije vani i na svakoj ćemo tražiti svoju priliku, kazao je trener Sonik Puntamike Roko Jurlina.

-Ja mislim da smo od početka kontrolirali utakmicu, imali smo mali pad u drugoj četvrtini gdje smo izmjenama ušli u kontra ritam, no naš Jelenković je preuzeo stvar u svoje ruke i dao nam mirnoću. Na početku treće četvrtine odigrali smo kvalitetno, ušli u 15-16 razlike i kontrolirali susret do kraja, čestitke mojim dečkima, a „Punti“ sretno u budućim susretima, kazao je trener gosta Damir Rajković.

-Nismo imali puno raspoloženih igrača, prilika je bilo, ali nismo ih iskoristili, a i nije bilo ni energije, pokušat ćemo na drugim susretima odigrati bolje, kazao je Dino Palčić igrač Sonik Puntamike.

-Dobro smo se pripremili za ovaj dvoboj, znali smo da će biti teško, odigrali smo dobro, vodili od početka i zasluženo pobijedili. Sonik Puntamici želim sretno dalje, kazao je Toni Jelenković igrač Škrljeva.

17. lipanj 2024 15:07