StoryEditorOCM
SportZARAŽENI IGRAČI

Ostvaruje se crni scenarij! Zadarski košarkaš u Italiji upozoravao prije nekoliko dana i sada diže glas: „Što čekate, otkažite sve!“

Piše Sportske novosti
11. ožujka 2020. - 20:03

Hrvatski košarkaški reprezentativac Rok Stipčević ovih je dana u centru medijske pažnje kao igrač talijanskog kluba Fortitudo iz Bologne zbog zdravstvene opasnosti koju uzrokuje koronavirus. U nekoliko je intervjua govorio o tome da treba zaustaviti sportska natjecanja kako bi se spriječilo širenje virusa.

„Klub je poduzeo sve mjere u skladu s preporukama zdravstvenih organizacije", stoji u priopćenju u kojem se ne navodi o kome je riječ. Za nas je najvažnija zaštita igrača. Klub je zatvoren do daljnjeg," poručio je predsjednik kluba Luciano Amadori.

- Znaš kad sve odlazi kvragu? Onoga trenutka kad se zarazi prvi sportaš. Automatski se proglašava izolacija za cijelu momčad, koja tada nije u stanju dva tjedna ni trenirati. Tu sve staje, nema više regularnosti - rekao je Stipčević prije nekoliko dana za Sportske novosti.

Upravo se to dogodilo u Italiji ove srijede. Potvrđeno je da su dva košarkaša tamošnjeg prvoligaša Pesara pozitivna na koronavirus. Stipčević je na Twitteru odmah pozvao da se košarkaška natjecanja, posebice ULEB-ova i FIBA-ina natjecanja odmah otkažu.

Nekoliko sati ranije, naš je košarkaški reprezentativac pozvao da se u Hrvatskoj također provedu sve moguće mjere uz napomenu da bi bilo dobro, kako je rekao, ne zakasniti s nekim reakcijama kao što se to dogodilo u Italiji.

 

24. travanj 2024 03:40