StoryEditorOCM
SportNA VIŠNJIKU

NK Zadarnova proslavio pet godina rada: "Krenuli smo od nule, a nekada smo na treningu znali raditi doslovno - jedan na jedan"

Piše Ivica Gjergja
16. srpnja 2024. - 21:10

Nogometni klub Zadarnova proslavio je pet godina uspješnog rada na svečanosti održanoj na velikom terenu Sportskog centra Višnjik. Klub, koji je započeo s radom u ljeto 2019. godine s tridesetak polaznika, danas broji deset puta više članova, što pokazuje značajan napredak i rast tijekom godina.

Predsjednik NK Zadarnova i voditelj Škole nogometa, Antonio Perica, sa svojim suradnicima organizirao je ovu prigodnu svečanost, pružajući priliku za prisjećanje na same početke kluba. Na svečanosti su uručene zahvalnice i mali znakovi pažnje članovima koji su dio kluba od prvog dana, uključujući trenere Patrika Puljića i Marka Jurlinu te 16 igrača: Maro Perica, Tonći Olić, Fabian Zekić, Leo Perica, Dominik Pandža, Stipe Marina, Marko Marina, Luka Bračić, Vice Jurlina, Roko Vrkić, Luka Rogić, Ivano Perica, Karlo Pavlović, Niko Nimčević, Marin Maračić i Kristiano Samardžić.

image

NK Zadarnova

Nk Zadarnova/Slobodna Dalmacija

Antonio Perica se prisjetio skromnih početaka kluba, ističući kako su u početku trenirali u maloj dvorani, često jedan na jedan, ali uz predan rad i ljubav prema nogometu, klub je iz godine u godinu napredovao. Posebno je zahvalio djeci i roditeljima na podršci i povjerenju te naglasio da će Zadarnova uvijek biti njihov dom.

– Znate i sami da smo krenuli od nule, nekada smo na jutarnjem treningu znali raditi doslovno jedan na jedan i koristili smo dvoranu koja je bila malih dimenzija čak i za basket, rekao je u uvodu Perica, na što se iz publike začulo: "Ali nama je bilo odlično!", što je najbolje opisalo osjećaj svih okupljenih.

Perica je također izrazio zahvalnost trenerima, ističući kako su Patrik Puljić i Marko Jurlina poput obitelji te su zaslužni za veliki dio uspjeha kluba. Zahvalio je i svim ostalim trenerima, kako sadašnjima, tako i bivšima, koji su doprinijeli razvoju kluba.

image

NK Zadarnova

Nk Zadarnova/Slobodna Dalmacija

– Radili smo predano, s ljubavlju, vjerovali u ono što radimo i tako godinu po godinu gradili klub na koji danas, vjerujem, svi možemo biti ponosni. A ništa od toga ne bi bilo moguće bez vas, djece i roditelja, koji ste uvijek bili tu i zajedno s nama od prvoga dana gurali ovu priču naprijed. Zato vam još jednom od srca hvala, a onima koji danas završavaju svoj put u našem klubu želim poručiti da će Zadarnova uvijek biti vaš dom i što god vam bude trebalo, bit ćemo tu za vas - kazao je Perica.

Bila je ovo prilika i za zahvalu trenerima koji su u klubu od prvoga dana i koji, naravno, ostaju tu i sljedeće sezone.

– Patrik i Marko su nam već poput obitelji i sretan sam što imam takve ljude uza sebe. Želim se ovom prilikom zahvaliti i svim ostalim trenerima, kako aktivnima, tako i bivšima, jer su svi oni ugradili dio sebe u ovo što danas imamo. A jednako tako i svim ostalim našim članovima, koji su tu godinu, dvije, tri ili četiri. Već sada mogu reći da će sljedeće godine ova svečanost povodom pet godina članstva sigurno biti brojnija i veselimo se tome.

image

NK Zadarnova

Nk Zadarnova/Slobodna Dalmacija

Roditelji su također izrazili zahvalnost klubu za pet godina bezuvjetne podrške i profesionalnosti, ističući osjećaj sigurnosti i povjerenja koji su imali dok su njihova djeca bila u klubu. Roditeljima je najvažnija sigurnost i povjerenje koje osjećaju dok su djeca s trenerima, što čini NK Zadarnova posebnim. Završili su emotivnom porukom, izražavajući zadovoljstvo što su bili dio ovog tima i sigurnost da će njihova djeca zauvijek nositi uspomene na vrijeme provedeno u klubu.

– Svih ovih godina imali smo i još uvijek osjećaj sigurnosti i povjerenja kada su djeca s vama. Koliko god uživali u njihovim nogometnim vještinama koje su naučili, nama roditeljima je to ipak najvažnije i ono što čini Zadarnovu posebnom. Bila nam je čast biti dijelom vašeg tima i sigurni smo da će naša djeca razdoblje provedeno u ovom klubu zauvijek nositi u najljepšem sjećanju. Ostati ćemo uvijek s našom djecom kod vas, kazao je jedan od roditelja, što su prisutni pozdravili aplauzom.

image

NK Zadarnova

Nk Zadarnova/Slobodna Dalmacija
07. listopad 2024 00:47