StoryEditorOCM
SportNOGOMET

NK Sabunjar nakon osvajanja titule jesenskog prvaka - Lonić: “Za viši rang natjecanja stvaramo temelj“!

Piše Ivica Gjergja
17. prosinca 2023. - 17:45

Nedavno je završeno natjecanje u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi Zadar, rekli bi okončan je jesenski dio sezone, u kome su najuvjerljiviji, najbolji i naj - naj bili igrači iz NK Sabunjara - Privlake. Kad to kažemo možemo to potvrditi s ostvarenim na terenu, a to je u 13 odigranih susreta osvojen 31 bod, imali su 10 pobjeda, jedan neodlučan rezultat i dva poraza, postigli 40, a primili 15 zgoditaka (u pozitivi su 25 zgoditaka).

Za sve učinjeno svi od onih koji ih prati u svim sferama od finacija do organizacije i pružanja dobrih uvjeta rada kluba, Općine Privlaka, a sve to odlično vodi predsjednik kluba Dragan Glavan i njegov Nadzorni odbor. Pored njih velika zasluga pripada igračima i stručnom stožeru  da su prvi i da na neki način „kolo“ vode. Imao je u početku dok nisu naučili jedni na druge struka i igrači malih „iskakanja“ trener Jurica Lonić, no nakon dobrih priprema i uigravanja sve je leglo na svoje mjesto, „kliknuli“ su igrači i trener, nadopunjavali se u svemu igrajući dobro i odgovorno se odnoseći prema svojim obvezama svi. Što je najbitnije nakon ovakvog uspjeha nitko nije „digao glavu“, mirno i staloženo se sve radi i čeka nastavak prvenstvenog natjecanja uz aktivni odmor, koji će trajati do pet tjedana pred početak prvenstva 2. ožujka 2024. godine. Nakon kratke, ali bogate svečarske večeri u ruke smo dali diktafon treneru Jurici Loniću koji nam je onako s nogu kazao:

image

NK Sabunjar - trener Jurica Lonić

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

- Pa što reći nakon odigranog jesenjeg dijela prvenstva nego da smo više nego zadovoljni u prvom redu igrom, rezultatom i odnosom igrača prema svojim obvezama. Bilo je dobro, no po meni imamo unutarnju rezervu koja može dati još makar jednu trećinu (30 posto) od ovih mogućnosti na bolje. Posložili smo momčad, došli su nam tijekom priprema novi igrači, oni su „ušli“ dobro unutra, no još im treba da iskažu sve svoje znanje i mogućnosti. Moram priznati da smo kasno krenuli u pripreme i da nismo uradili onako kako sam želio, no to ćemo na sljedećim pripremama izbjeći sigurno, jer vidim prostor gdje se može još bolje sve to napraviti. Želio bih nakon ovoga da nastavimo u istom ritmu u proljetnjem dijelu. Imamo dobre uvjete za rad, novo igralište s umjetnom travom gdje se može raditi, nema blata, drenaža je izvrsna, možemo raditi u svim vremenskim uvjetima. Dok nismo dobili ovaj teren mi smo radili u Ninu na malonogometnom igralištu, sad je to druga priča. Ovakve uvjete u županiji nema nitko, stoga hvala općini Privlaka, a što nam se odrazilo na rezultat.

- Spomenuli ste da u nastavku želite ovako i dalje, u viši rang?

-Imamo dobru momčad, uigrali smo nekoliko novih igrača koji daju onaj dobar štih igri, donijeli su kvalitetu i širinu klupe što nam je falilo i tu smo imali problem, osjećam da će to biti sasvim bolje i rekao bih plodonosnije. Vjerujem da ćemo zadržati prvo mjesto unatoč tome što se nismo puno odvojili od pratitelja Bibinja. Naime, mi imamo 31, a oni 28 bodova, a liga je izjednačena. Osobno ne vidim momčad koja je dominantna, bit će neizvjesno do kraja, no ako budemo ovako nastavili raditi očekujem da prvi prođemo na kraju natjecanja „ciljnu ravninu“ i – budemo prvi. Svjestan sam i nepredviđenih situacija, no vjerujem u dečke i klub, pa kad smo tu želimo i titulu. Naši ciljevi su osvojiti prvo mjesto, stvoriti temelj da jednog dana idemo u viši rang, za sad još ne. Mi stvaramo momčad a Općina uvjete za taj veći rang, idemo korak po korak.

image

NK Sabunjar

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

- Što reći za ovu ligu?

- Poći ću od onoga kako bi trebalo biti u županiji, a to je da je HNK Zadar kao nositelj kvalitete dobio nove obrise, superioran je u svojoj ligi. Od njega sve počinje, ova liga je po kvaliteti nogometa i prikazanog na terenu dobra, klubovi izjednačeni, nema onog tko odskače, sigurno da treba težiti višem. Osobno mom klubu ostaje da se još uz rad bolje profiliramo pa da igramo onako kako sam kazao napadački i otvoreno u svakom susretu na pobjedu, za kraj nam je kazao trener Sabunjara, Jurica Lonić.

Tko je trener Jurica Lonić?

Nogomet je počeo u ranoj dječačkoj dobi, da bi kao nadaren prošao sve uzraste NK Bibinja i sa 17 godina uvršten u seniorski sastav Kluba. Igrao je u nizu osam godina te se otisnuo na probu u Njemačku u Fortunu, no nije ostao, nego otišao u NK Orijen iz Rijeke. Prošao pripreme no nostalgija za povratkom doma bila je jača. Vratio se u Bibinje nastavio igrati sve do svoje 36 godine života. Sa igranjem u Bibinjama upisuje teologiju ostala su mu tri ispita, prebacuje se na Kineziološki fakultet završava Višu trenersku školu – nogomet.

Počeo nogometnu karijeru trenera u mlađim uzrastima i evo ga u Sabunjaru. Želi se trenerski dokazati uz rad i učenje.

Igrači koji su NK Sabunjar odveli na prvo mjesto

Mate Viduka, Šime Žilić, Branimir Lipotica, Ivan Ninčević, Mihael Viduka, Luka Miletić, Kristijan Bandalo, Jure Brkić, Zvonimir Glavan, Marijan Jurlina, Ivan Škara, Toni Bugarija, Tony Mišolongin, Luka Lisica, Jurica Jurlina, Frane Bašić, Kristijan Čvrljević. Trener: Jurica Lonić, predstavnik Zdravko Mustać. Predsjednik. Dragan Glavan.

05. svibanj 2024 03:05