StoryEditorOCM
SportIZ GORSKOG KOTARA

Nikola Marketin poveo hrvatske boksače na pripreme pred Europsko kadetsko prvenstvo: "Hrvatska s ovom generacijom boksača ima svijetlu budućnost!"

Piše Ivica GJERGJA
18. srpnja 2023. - 22:11
U Mrkoplju – Gorski kotar završene su petodnevne pripreme kadetske reprezentacije Hrvatske koje je vodio izbornik Goran Ivezić i njegov pomoćnik Nikola Marketin iz BK Ares iz Zadra

U Mrkoplju – Gorski kotar završene su petodnevne pripreme kadetske reprezentacije Hrvatske koje je vodio izbornik Goran Ivezić i njegov pomoćnik Nikola Marketin iz BK Ares iz Zadra. Pripreme su obavljene pred Europsko kadetsko prvenstvo Mariboru - Slovenija, od 15. do 26. kolovoza 2023. godine.

Najbolji hrvatski kadeti bili su smješteni u Skijaškom domu u Mrkoplju, (850 nadmorske visine) koji im je potpuno bio na raspolaganju uz odličnu, zdravu kuhinju u kojoj se obroci spremaju samo za njih, a koristili su otvoreni sportski centar odnosno vanjske terene za treninge, uz idealne temperature od 20-25 stupnjeva koje se noću spuštaju i do 15 stupnjeva Celzijevih. Odrađeni su i vodeni treninzi na bazenu u Delnicama te na Matić poljani na 1100 mnv.

Kod izbornika Gorana Ivezića i trenera reprezentacije Nikole Marketina vlada optimizam jer su odrađenim zadovoljni i očekuju uspješan nastup na Europskom prvenstvu u Mariboru. Prije toga reprezentativci će biti u Podgorici - Crna Gora na pripremnom turniru od 29.do 30.srpnja.

- Imamo jednu odličnu generaciju kadeta, a svi koji su pozvani na prošireni popis reprezentacije su to i zaslužili te u njima imamo svijetlu budućnost. Pripreme su nam došle kao jedna odlična provjera i uvid u njihovo psihofizičko stanje, a također smo imali kroz dva dana i testiranje eksplozivnosti kroz različite vježbe. U Mrkoplju od srijede 12. do nedjelje, 16. srpnja svakodnevno su dvaput trenirali i sparirali svi pozvani boksači. Njihovim radom i angažmanom smo u potpunosti zadovoljni - kazao nam je trener Nikola Marketin.

U Mrkoplju su bili: Mihael Bulatović, Karlo Krunić, Jan Mikulić, Lukas Fulanović svi Radnički SB, Leon Peić i Niko Vuković Osijek, Borna Valerija, Luka Božurić, Dominik Nožinić svi Rekord ZG, Luka Glučina - Dardona Drvenik, Mihael Baričević - Ares Zadar, Tomislav Japirko - Salona Solin, Toma Krmpotić i Edvin Travnjak - Team Predator RI, S Marcus Mirković, Tonči Petelinec - Arena Pula.

27. svibanj 2024 06:10