StoryEditorOCM
SportTIN POBJEDNIK LIGE

Nakon četiri godine „posta“ vratili titulu prvaka, a k tomu još dodali i Futsal čaroliju

Piše Ivica GJERGJA
26. svibnja 2020. - 10:07

Nakon što je Upravni odbor Udruge za mali nogomet Zadar donio već poznate odluke o prvacima liga (tri) te najboljim strijelcima te finacijama, natjecateljska godina je završena. Tin je pobjednik Sonik Prve ŽMNL Zadar. „Prošetali“ smo malo do MNK Tina, jer kad u društvu ljubitelja malog nogometa u Zadru i zadarskom kraju spomene ime MNK Tina, ono gordo zvuči, svi su ushićeni te će reći:

- Da to je onaj višegodišnji pobjednik lige (od 2004. godine pet puta), a ukupno preko 12 puta u zadarskom malom nogometu, prvak bez straha i mane. Njegovi igrači su nakon četiri godine „posta“ vratili titulu prvaka, a tome su u prosincu dodali i pobjednika Futsal čarolije, tako da su čast svakome, najbolji u Zadru i županiji. Pa tko je tko u Tinu?

Pođimo redom vlasnik i voditelj je Tihomir Tiho Knežević, čovjek koji je zaljubljenik u nogomet općenito, a poglavito mali. I on ga dakako u svom uzrastu „vremešnom“ upražnjava kao i njegova bliža obitelj. Daje dečkima sve od opreme do potrebne logistike. Tiho zadaje cilj, a njegov voditelj, pomoćnik, trener, ali i onaj koji slaže strategiju, donosi taktiku igranja je Edo Kvartuč. Edo je znano nogometno ime ne samo u okvirima Zadra, ima što pokazati i kazati dečkima.

Vratar Mario Jarmanović, “čovjek od gume“ njegove parade, atraktivni potezi na vratima sve oduševljavaju, a pored toga je koristan. Zna kako se postaviti teško ga je svladati, uporan i zahtjevan prema svojim suigračima. Roko Burčul je igrač koji je Tinu na raspolaganju u ljetnoj sezoni kada se odigravaju turniri, inače dečko igra profesionalno u Italiji mali nogomet. Ivan Rodić ta malonogometna „przica“ kao vjetar je brz, svoje komparativne prednosti brzinu i dribling obilato koristi u igri. Dino Škibola odličan dečko i igrač koji daje uvijek maksimum svojih mogućnosti. Marin Klanac – Medo, dugogodišnji kapetan i jedan od najboljih igrača koji je igrao u Tinu. Svoje bogato iskustvo zna koristiti na terenu, ulazi u igru u trenucima da malo odmori „ratnike“. Dao je svoj obol Tinu i njegovoj igri, zadužio ga je. Kada smo ga pitali dokle će još, kazao je:

- Dok me nogo budu nosile i protivnici nenadigrali.

Tin Katalinić, gospodin u patikama, prefinjenog nogometnog soja, zna dobo povući da njegova momčad osjeti razliku. U napadu i obrani je istog doprinosa. Zamjenik kapetana, čovjek kada je u igri oko njega se sve vrti. Taj je dobra prevaga nad protivnikom, njegovi driblinzi, proigravanja i zgodici oduševljavaju nogometni puk. Često je strijelac, trenutno drugi na ljestvici iza Denia Kolege. Kolega je izraziti strijelac, vode i na listi strijelaca ove lige. Uvijek ide do kraja nema za njega izgubljene lopte. Ante Dundović, popularni Duda, rekli bi još se uhodava u igru Tina. No brzo hvata sve konce i sigurno je da će u sljedećim utakmicama davati više i više. Duda, duda, dudica samo naprijed!

Šime Fantov igra vani za Božićno novogodišnje blagdane kao i ljetnje turnire na raspolaganju je Tinu. Goran Burčul, čovjek živuća nogometna legenda sa 44 godine igra kao da mu je 20. Njegovi golovi su „naučna fantastika“ jedan bolji od drugog, a toliko ih postiže da su mu postali navika. O njemu smo rekli davno sve, teško se ponavljati. Marko Kožul dečko koji nadolazi i koji će dugo nastupati u Tina. Mario Marić strijelac kojeg treba čekati no kad proradi nezadrživ. Marić Ivo pričuvni vratar uvijek dobro dođe kad se Mario Jarmanović prvi vratar ozljedi, onako korpulentan „zakrili“ pola gola, a ostalih pola uspješno brani.

To bi bio Tin „glavom i bradom“ jednostavno Najbolji!

26. travanj 2024 00:12