StoryEditorOCM
SportU ČAKOVCU

Na boksačkom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i žene članovi BK Aresa iz Zadra osvojili četiri medalje

Piše Ivica Gjergja
21. ožujka 2023. - 18:52

Na boksačkom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i žene održanom u Čakovcu, od 16. do 18. ožujka, članovi BK Aresa iz Zadra bili su jako učinkoviti. Naime, oni su osvojili ukupno četiri medalje, od čega jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu, te je Luka Bukvić proglašen najboljim boksačem prvenstva - dobio pokal, koga mu je uručio predsjednik Boksačkog saveza Hrvatske Bono Bošnjak. Lijep uspjeh pulena trenera Nike Marketina i Vedrana Bajla. Pa pođimo redom, o odličjima.

Luka Bukvić je u kategoriji do 67 kg uvjerljivo svladao Zvonimira Furića iz BK Nova Gradiška (5:0), te se plasirao u polufinalne, a gdje je bio uvjerljiv te pobijedio rezultatom 5:0 Ivana Jerkovića, odličnog mladog boksača iz BK Grom iz Splita i plasirao se u finale. Luka je u finalnom ogledu uvjerljivo svladao Mateja Bijelića iz BK Agram Zagreb istim rezultatom 5:0 i tako drugu godinu za redom postao prvak Hrvatske. U borbama je imao odlične tehničke izvedbe, a od strane komisije BSH izabran za najboljeg boksača prvenstva Hrvatske.

Njihove članice Ana Peša u finalnim ogledima imale su teške protivnice europsku prvakinju Marijelu Šteko u kategoriji do 63 kilograma i Felina Zasanski imala je za protivnicu Niku Lopac koja je bila dva puta treću na europskim prvenstvima u kategoriji do 81 kilogram, a Felin je ovo prvi nastup. Obje su Zadranke osvojile srebrno odličje – postake viceprvekinje Hrvatske u svojim kategorijama.

Leon Dunatov osvojio je brončanu u ogledu sa iskusnim Marko Tomić iz Osijeka u kategoriji do 92 kilograma. Leonu su ovo također prvi mečevi. Sigurno je da će članovi BK Aresa, nakon ovih uspjeha nastaviti u narednim godinama postizati još i više i bolje rezultate.

Niko Marketin i Vedran Bajlo educirani su treneri koji su zbog toga već u prvim borbama sa svojim štićenicima osvojili velika i značajna odličja na prvenstvu Hrvatske.

Treba reći da kao obiteljski ljudi u klubu vode brigu o svemu, pored treninga tako nađu i trenutaka za opuštanje, za razonodu.

- Lako je pasti, no ako se ne znaš dignuti nije dobro - rekao je jedan od njih.

Krenuli su ni iz čega, te su na ponos svih u kratko vrijeme stvorili respektabilan klub BK Ares.

17. travanj 2024 19:09