StoryEditorOCM
SportVELIKO PRIZNANJE ZA DARIJA GJERGJU:

Mladi zadarski trener u Ljetnoj ligi NBA kao član stručnog stožera slavnih Boston Celticsa!

Piše P.O.
5. srpnja 2017. - 15:05
dario

Za mladog zadarskog košarkaškog stručnjaka Darija Gjergju ne postoje nesretni brojevi – nakon što je u Belgiji osvojio svoj 13. trofej, uslijedio je poziv poziv iz postojbine košarkaške igre i to iz najtrofejnijeg NBA kluba! Gjergja je naravno prihvatio poziv Boston Celticsa i upravo kao član trenerskog stožera slavnog kluba nastupa na Summer League u Salt Lake Cityju i Las Vegasu!

Gjergja je tako dobio priliku raditi u klubu hrvatskog reprezentativca Ante Žižića koji je sudjelovao u prvoj utakmici i pobjedi Celticsa u prvom kolu Ljetne lige. A hrvatski je reprezentativac po ocjeni novinara odigrao dobro.

Dario Gjergja je u Boston otišao nakon što je Oostendeu donio još jednu dvostruku krunu osvojivši i tamošnje prvenstvo i Kup, što je bio njegov 13. trenrski trofej. Nadavno je po drugi put proglašen i najboljim trenerom belgijske košarkaške lige, a to priznanje stiglo je od strane njegovih kolega trenera, dužnosnika Saveza, novinara i menadžera.

Oostende je ove godine do naslova prvaka stigao preko Brussela pobijedvši ga u seriji 3:1.
Evo Gjergjinih dojmova o radu s Boston Celticsima:
-Prvo, jako sam sretan da mogu biti gost najtrofejnije NBA ekipe u povijesti. Ovo je potpuno jedna druga dimenzija, potupno drugi pogled na sport i košarku. Ljudi jednostavni pristupačni, žele ti pomoći, biti pri ruci i objasniti sve što te zanima. Otvoreni su za komentiranje i razmjenu mišljenja. Ovo će mi iskustvo, siguran sam, puno značiti u nastavku trenerske karijere. Igrači samo misle na igru, sve drugo oko njih je posloženo. To je nova dimenzija, koju u organizaciji u Europi imaju Fenerbahče i CSKA. Na svakom treningu je uključeno deset trenera plus dva kondicijska trenera i četiri fizioterapeuta, a sva organizacija rada je isplanirana do u minutu. U svakom se trenutku zna tko št oradi. Jednostavno: uživam u svakom trenutku, ovo je neopisivo iskustvo i zadovoljstvo, kaže Dario Gjergja.

16. lipanj 2024 04:13